Mazsola0070 Creative Commons License 2022.10.19 -3 0 3284

Én pár hete felhívtam őket, mert akkor már hetek óta mindenre az volt kiírva, hogy „nem rendelhető”.

Maga Dr. Ignácz vette fel, aki – pedig nem ismerem, akkor beszéltem vele először – előadta nekem, hogy szabadságon voltak, ezért nem volt rendelhető semmi, ugyanakkor még van készlet (azt árulják most ki), de ha ez elfogy valószínűleg le fognak állni, mert ugyan rendelt napelemet, de hónapok óta válaszra sem méltatják, így nem tudja mikor készül el, és ha az elektromos berendezéseiket a hálózatról kell üzemeltetniük, akkor abba tönkremennek.

De ha nagyon hideg lesz a tél, akkor ennek ellenére is van remény, mert akkor meg tudják oldani a hűtést a régi hagyományos módon, „természetes hűtéssel”, viszont ezt meg ki garantálja neki?

(Pedig isten bizony csak annyit kérdeztem, hogy mikor lesz vastagkolbász, nem a vállalkozás aktuális helyzetéről érdeklődtem…:) )

Úgyhogy mi is rendeltünk, amint lehetett 2-2-2 szálat mindenből, e mellé küldtek még egy szálat ajándékba, a 7 szál talán kitart tavaszig, ha beosztjuk.

Minden esetre 6900/kg-ról szép csendben felment ennek is az ára 8900 Ft/kg-ra, de tartok tőle, hogy lesz ez még drágább is (persze ha lesz vastagkolbászuk), pedig már most sem olcsó mulatság.

Ahogy olvasom, a helyiek fikázzák is rendesen, hogy ki az a marha, aki ennyiért megveszi tőle, elárulom: (egyes fővárosi éttermeken kívül) az, akinek mostanra már megszűnt minden helyi vastagkolbász forrása, viszont vágyik a régi jó csabai ízekre, és ezért nem sajnál érte ennyit sem.

Előzmény: nagypapi51 (3281)