Schenouda Creative Commons License 2022.10.16 -1 4 16963

"a Földön létezett egy prehumán civilizáció"

 

Ha jól értem, ez 55 millió évvel korábban létezett volna, és hasonlóan fejlett kellett volna legyen, akár a mi civilizációnk, ha egyszer ennyire befolyásolta a környezetét.

Éppenséggel valóban meg lehet vizsgálni a lehetőségét. Tehát előbb tegyük fel, hogy volt egy ilyen civilizáció. Így első reakcióra, amit gondolok:

 

Mivel az emberi faj csak 5-6 millió éves lehet, úgy ez valószínűleg nem emberi civilizáció volt. A nagy szauruszok 65 millió éve kihaltak, de az a kor a kétéltűek, a hüllők kora volt. Az ekkori értelmes lények még nem lehettek emlősök, inkább hüllők. Tegyük fel, hogy egy kisméretű szaurusz faj a barlangokba menekülve túlélte az óriási meteoritbecsapódást 65 millió éve, majd a következő évmilliók alatt, akár az ember végigjárta a fejlődés iskoláit: két lábra állás, kezek átalakulása, tűz használat, szerszámok használata...

Elvileg erre alkalmasak is voltak, mint azt Dale Russel és Ron Séguin kanadai kutatók kimutatták, hogy a Stenonychosaurus nevű dinófajta kicsi volt, két lábon járt és viszonylag magas intelligenciával rendelkezett. Ha nem haltak volna ki a szauruszok, ők lehettek volna a Föld urai. Természetesen ez egy hipotetikus lehetőségnek számít (hiszen végül is kipusztultak a szauruszok).

A testalkatuk egyébként emberszerű lett volna: mind alkatban, járásban, értelemben nagyon hasonló kellett volna legyen a humanoidokhoz (tehát nem képzelek el olyan értelmes lényt, ami négy lábon járkál), de megmaradtak volna kétéltűeknek.

Erről a lehetőségről írtam már:

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=104290544&t=9000303

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=153586297&t=9000303

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=153600001&t=9000303

 

A második lehetőség, hogy nem volt ilyen civilizáció 55 millió évvel ezelőtt: Még talán lehetett volna is szaurusz-ember, de ha a technikája sok mindenben különbözött is volna a miénktől, nyersanyagokra mindenképpen szüksége lett volna. Egyszerűen a homo sapiens előtt nem nyúltak a föld ásványkincseihez! Megnyitott bányák, kutak ezreinek maradványait kellett volna találnunk. Sok ásványkincset pedig már kibányászottnak kellene nyilvánítanunk. Mert ha klímaválságot okoztak a Földön, akkor keményen használniuk kellett ezeket. Ha hasonlóan fejlettek voltak, mint mi, azaz eljutottak a világűr használatáig: űrhajózás, műholdak... úgy hol vannak az emlékeik??? Nekünk több ezer műholdunk kering már felettünk. Attól függ milyen távra a Földtől, de van ami csak 20 ezer év múlva esik le, de ha messzebb vannak, évmilliókig el lesznek a kozmoszban.

Értitek? Ha atomháborúkkal teljesen elpusztítjuk a földet és idejön egy űrcivilizáció véletlen vagy 10 ezer év múlva, és a még mérgező Földre le sem száll, tudni fogják, hogy volt itt egy "értelmes" civilizáció: a földgolyó körül még mindig garmadával lesznek műholdak, megtalálják a Holdon és a Marson is az eszközeinket, lábnyomainkat, időkapszuláinkat, és persze zászlóinkat...

Hogyhogy nem láttunk, találtunk ilyeneket mi, amikor a 20. század második felében kijutottunk az űrbe?

Ha jártak a Holdon az 55 millió évvel ezelőttiek, hol vannak a lábnyomaik, az otthagyott holdjárműveik, zászlóik...? Ha meg nem jártak a Holdon, nem is volt annyira fejlett civilizáció!

Hiszen ezeket nem semmisítette volna meg a Holdon semmi az évmilliók alatt, ha csak valami meteor el nem találja. De a darabok akkor is ott lennének. A Marson se mutat a kis önjáró semmiféle több millió éves otthagyott "bázist", amit a szaurusz-emberek civilizációja 55 millió éve otthagyott...

Úgyhogy a részemről inkább arra gondolok, hogy az 55 millió évvel ezelőtti klímaválságnak több minden lehetett az oka, de az nem valamiféle "prehumán" civilizáció volt.

Előzmény: Linkvadász (16960)