hifitibi Creative Commons License 2022.10.16 0 0 29493

Eddigi olvasmányaimból sikerült összerakni azt, hogy az elpárologtatóban a túlhevítést kell a minimumon tartani (3-6K), úgy, hogy a lé maradvány még éppen ne érje el a kompresszort (ezért a 3-6K ráhagyás), különben a tragacs folyadékütést szenved. Ez az egyik fontos pont, ahol maximalizálni tudjuk a hőszipka COP-jét.

 

Kondi oldalon van a kompresszor által előállított meleg gáz, amit a fűtési rendszerben hasznosítok a fűtési tömegáram optimalizálásával. Ekkor a fűtési előremenő beáll valamilyen értékre és hurrá...

 

A topikban elolvastam eddig 8200 hozzászólást, megnéztem sok videót, de arról sehol nem találtam említést, hogy hogyan tudom beállítani a hőszipkát úgy hogy a fűtési rendszerben az általam kívánt előremenő hőmérsékletet kapjam. EszTibi még akkor olyat írt, hogy fűtési visszatérőre szabályoz. Persze, nekem az is jó, csak szeretném kézben tartani, mindezt nem inverteres kompresszorral és COP romlás nélkül.

 

A fölszinten két termosztát van, egyik a padlótemperálásnak, másik a falfűtésnek. A tetőtérben viszont helyiségenkénti vezérlést oldottam meg. Tehát lehet olyan, hogy az egész házból csak egy szoba kér fűtést.

 

Változó fűtési igény esetén hogyan tudom a kívánt értéken tartani a fűtés hőmérsékletet? Fel tud engem valaki engem homályosítani ez ügyben?