Pipacs26 Creative Commons License 2022.10.13 0 0 98345

Sziasztok Kérlek segítsetek. Az MTZ izzitókapcsolója kh-s, sokat kell bizgetni hogy izzítson. Vettem egy újat, cserélem. A régit kiépítettem, a fotón ennek a bekötése. A világosbarna láthatóan  megy a műszerfalon levő izzító-kontroll gyertyához, a kéken ott a +12 V állandóan. Gondolom a kék-piros összetekerve nem lehet más csak az önindító. Levettem a kábeleket, és a világosbarnán az akku negativ sarujához képest 12V-ot mértem. Holott ennek a vezetéknek a másik végén a négy izzító gyertya van sorbakötve, előtte egy ellenállás,és utána testre kötve. Hogy kerül erre 12 V ?  Azért beraktam az új kapcsolót hátha valami csoda folytán működik, de nem. Izzítás nincs, de az önindítót kapcsolja.  (Kimértem az új kapcsolót, és aszerint kötöttem.) Aztán megnéztem a gépkönyvben levő elektromos rajzot, na az teljesen más, mint nálam a valóság.  Aztán visszatettem a régi kapcsolót, és azzal működik. Meg tudná valaki mondani mit keres a 12 V az izzítógyertyákhoz menő drót végén, ha az le van kötve a gyújtáskapcsolóról? És miért megy a régivel, miért nem az újjal? Előre is köszönöm. Az alábbi  képen a régi kapcsoló bekötése: