maribor Creative Commons License 2022.10.11 0 8 118719

Egy újpesti lelátói legenda ezt nálam sokkal jobban megfogalmazta. Különvélemény a szurkolókat és a klubot. Ja, és Pauljevics nálunk nem lett duplán megszopatva, rossz példa. És elébe megyek a következő gondolatmenetnek: Szűcs Lajos sem lett megszopatva. Sőt, ő csak köszönhet az Újpestnek. De ez már másik tészta.

Szóval:

"Igaza. Igazuk van amit éreznek ( marmint a szurkoló - ez tőlem van). Ami tegnap történt az szokatlan. Budu elcserélte a Videoton mezét Onovóval az Újpest mezre. A csapat jött ünnepelni. Budu meg felvette a mezt. Az Újpest mezt és abban sétált le. Számon kérték a játékos társai is. Megveregette a szívét és mutatta, hogy ő tudja mit csinál...

Ez súlyos erkölcsi kihágás a saját klubod, csapatod, szurkolóid felé. Nálunk sem lenne ez másképp megítélve.

De ebben az esetben vannak mélységek. A szurkolókat felmentem. Nekik erről nem kell tudni és nem is kell, hogy befolyásolja őket. Nekik igazuk van.

De nincs igaza a klubnak, Garancsinak, vagy a csapatnak. Mert azon kellene tűnődni, mi vezetett idáig. Miért került érzelmileg olyan mélyre egy játékosuk, hogy az ellenfél csapat mezét vette fel és abban érzete jól, és biztonságban magát. Azért. Mert Újpesten szerették. Mikor az első gólt rúgta és amikor a hónap játékosa volt sorozatban akkor is. Az ilyen érzelmi egymásra találás ritka. Szerette a csapat. Szerették egymást. A közeget. A mélyből. A szakmai és érzelmi válságból vissza hoztuk újra labdarúgónak. Válogatottnak. Embernek. Mosolygósnak ha meglát...

Ezek vagyunk mi. Ezt csináltuk Mitroviccal és Buduval. Ne menjünk messzire. Ezt csináltuk Csobotthval is. Ő is jó érzi magát, ő is önfeledten ünnepel. Velünk.

Értem a Videoton szurkolókat. Én is így érzenék, gondolkodnék mint ők. De megállnék egy pillanatra. Feltenném a kérdést. Mit csinált a klubunk ezzel az emberrel, hogy ez idáig fajult. Szurkolóknak nem kell erre magyarázat. De emberileg igen is kell.

Budu felvette az Újpest mezt mert abban érzi jól magát.
A Videoton vezetők, játékosok meg hordják a Videoton mezt pedig lehet nekik kellene az már rég lecserélni.

Előzmény: gambl-R (118718)