Megtapasztaltam Creative Commons License 2022.10.10 0 0 2934

Sziasztok!

Sajnos, eddig három szaruhártya átültetésem volt.  A bal szemen egy, a jobb szememen kétszer.

Két mütét Debrecenben, egy Szombathelyen.

Az eredmény: a bal szemem látóképessége 70-80 % a jobb szemem kb 20 %. A jobb szemmel műtét után is elég homályosan látok. A dokik szerint a szaruhártya felülete sérült. Mindkét szemben szemlencse csere is volt.

A jobb szemem az első műtét után pár hónappal kezdett homályosodni, ezért műtötték még egyszer.

Összefoglalva: Nem látok úgy mint a bajok kezdete előtt, de vezethetek! Köszönöm mind debreceni , mind a szombathelyi orvosoknak, személyzetnek. Pláne mivel volt olyan időszakom is hogy az össz látóképességem 3% volt

Nagyon fényérzékeny mindkét szemem, nagyon szárazok is. Monitor, telefon, tévé óvatosan adagolva.

Sürű szemmosás (Csak Szombathelyen javasolták, az itteni jó minőségű víz miatt. Debrecenben kifejezetten azt javasolták, hogy óvjam a szemem a csapi víztől) nekem jól is esik. Jobb mint a szemszárazság elleni szemcseppek. Nekem egyébként zöldhályog traumával kezdődött, azóta is szemnyomáscsökkentő szemcseppeket használok. Sajnos ezek mellékhatása a szemszárazság is. 

A jobb szemen műtétje kb 4 hónapja volt, még mindig kell használnom a Maxidexet.

Közben még kétszer voltam kórházban a szemem miatt, szerencsére csak az egyikből lett műtét, de az nem érintette a szaruhártyát.

Szemnyomáscsökkentő szemcseppeket Ausztriában veszem, ezek kevésbé szárítják a szemet. Itt írták fel Szombathelyen, így meg lehet venni Ausztriában Nem is olyan nagyon drága 13 Euro egy flakon.

A lényeg az hogy nem szabad feladni, Bőven van remény a gyógyulásra!