Racilaci Creative Commons License 2022.10.05 0 2 34396

Kétségtelenül sok igazság van abban, amit írsz, nehéz vele szemben érvelni. Megpróbálok azért (azzal a kitétellel, hogy simán lehet, néhány hónap múlva elismerem teljesen, hogy igazad van). Az egyszerűség kedvéért három lehetőség van:

 

1. egy csapat gyengén védekezik, ilyenkor egy Lewa-szintű játékos lubickol, mint hal a vízben. Erre írod Te, hogy "könnyű meccs", amin bárki betalált volna.

 

2. egy csapat jól szervezetten védekezik, s leveszik Lewát a pályáról. De önmagában a tekintélye (meg azért a kétségtelenül meglévő klasszisa) révén arra azért alkalmas, hogy a védelemben egynél több játékos figyelmét vonja el, s ezzel szabad pozícióba segítse egy társát, aki ezt ki is tudja használni.

 

3. egy csapat jól szervezetten védekezik, s leveszik Lewát a pályáról. Ráadásul mindezt úgy, hogy tkp. egy komoly csapat komoly védője egy az egyben kiradírozza a meccsből, így még csak emberelőnyös helyzethez sem tud hozzájárulni a "klasszis".

 

 

Ugye ha a 2. opció érvényesül, akkor Coman, Gnabry, Goretzka akárki csak odaér egy meccsen 5-6 alkalommal, illetve a szélsők legalább tudnak villogni. A 3. opció érvényesül, akkor meg megy a meddő tili-toli érdemi áttörés lehetősége nélkül.

 

Nem láttam a tegnapi Barca-meccset (a Napoli ui. lenyűgözött annyira, hogy nem kapcsoltam át), a statisztikákból az látszik, hogy Lewa 30-szor ért labdába (ami iszonyú kevés), Dembelé viszont 100-szor (amiből 38 labdát adott el!!!), Raphinha pedig 65 perc alatt 50-szer. Emellett pedig valamivel több (7) lövésük volt kapu felé, mint az Internek (5). 

 

Most ebből nem látszik, hogy olyan nagyon megfojtotta volna az Inter a teljes Barca-támadó szekciót, inkább tűnik úgy, hogy Lewáról nem tudta a Barca a súlypontot másra áthelyezni. Ez volt egyébként a Bayern ellen is a helyzet. Ez meg azért nem feltétlenül Lewa hibája.

 

Előzmény: Rafa18GS (34395)