-Gee- Creative Commons License 2000.03.03 0 0 176
Moi!

Igazad van, csak ismételni tudom magamat: nem lehet eléggé megbüntetni az ilyeneket.
De ők megérdemlik. De egy védtelen kocogó lány, aki még nem is élvezte az életet igazán addig, egy életre megrokkan. Mert ez a lelki sérülés is legalább annyira kihat az életére, mintha testileg rokkanna meg.
Alexa leveléből is látszik, milyen nagy gond ez. És nehéz a kérdés. Ebben a szemét elferdült értékítéletekkel rendelkező világban egyre inkább mindenki csak magára számíthat. A lányoknak tanulni kéne önvédelmet, és egy mozdulattal kinyírni az ilyen szemét erőszakolókat.
Hiába bánja meg később, hiába ül le x évet a börtönben, ettől az áldozatnak nem lesz jobb.
A lényeg az lenne, ha az áldozatok könnye(bbe)n meg tudnák találni az élet értelmét újra. Nem tudom milyen segélyszolgálatok vannak itthon, külföldön sok iroda működik, ami az erőszakot átélt embereknek segít.
Sajnos ez akkora megzázkódtatás, hogy a legtöbben inkább eltitkolják, még a legközelibb családtagok előtt is. Azt gondolják, hogy ettől meg lesznek bélyegezve egész életükre. És sajnos sokszor igaz is.
A lányoknak nem lehet a szemére vetni, hogy csinosak akarnak lenni. Senki sem fok azért slamposan oltözni, mert fél, hogy megerőszakolják. És az se számít, mert ha akkor és ott van, akkor akárki lehet áldozat.
Annyi mindent akarok még mondani, ezek nagyon összetett kérdések, és nehéz válaszolni.

-Gee-

Előzmény: moineau (171)