Joker Karakter Creative Commons License 2000.03.03 0 0 47
Szevasztok!

Gábor:
Én nem tartom rossznak a porpáci kezdést, szerintem az állomás pecsétje az egyik leghitelesebb igazolás, üttesd be valami külön helyre a füzetbe. Porpác vá. szinte rajt van a kéken. Sárvárig tényleg elég unalmas. Sitkén érdemes benézni a piroson a kápolnához, bár a közvetlen bejáratig nem mehetsz el, az "előkertet" rács védi. Utána délnyugat felé indulva csak arra figyelj, hogy a Hercseg-hegyet jobbról kerüld, és ballagj végig szépen az aljában. A kék majd visszajön alád. Mi ott most találkoztunk egy vérmes németjuhász keverékkel, de ott volt a gazdája is.
Gábor, ugye Te hajkurászod a batyki vonalat? Mert az épp erre megy. A Kemeneshát túristatérképen egykét kihagyástól eltekintve jól végigkövethető az egész nyomvonal. Gércén láttam egy viaduktot, bár nem mentünk közel hozzá. A főutcáról látszott, egy nyugati bekötőút irányában. Sajnos nem tudtam fényképezni, bár megígértem, de egy hete leejtettem a fényképezőgépemet, azóta hol viszi a filmet, hol nem, de inkább nem. A hátulja is kinyílik, szigetelőszalaggal biztosítottam, de nem az igazi. Itt Szombathelyen egy manusz van, aki vállalja a javítást, de állítólag marha lassan dolgozik, öcsém mesélte, hogy a látcsöve fél évig az ürgénél volt. Szép kilátások :-(
Szajknál mentünk is a volt "töltésen", azért az idézőjel, mert egy kis völgyben (vagy inkább egy nagyobbacska árokban) ment végig a nyomvonal, de világosan látszott a nyílegyenes irtás.

Ami a közlekedést illeti: Munkaszüneti napon 17.05-kor van busz Gércéről, 17.25-kor van benn az állomáson, a vonat 17.58-kor indul tovább Fehérvárra, kényelmesen eléred. (Itt dolgozom az Ady téren, 20 méterre a buszpályaudvartól, csak átballagtam, úgyis már régen találkoztam egy ottani ismerősömmel :-))

Hű, de elszaladt az idő, most be kell fejeznem, úgy látszik, az élménybeszámoló későbbre marad.

Sziasztok:
Joker