BVNG25 Creative Commons License 2022.09.27 0 0 2836

Olvastam ezt a cikket korábban, és elég zavaros, gagyi salátaként hatott rám.

 

Az, hogy a chicagoi maffiát teszi meg fő felelőssé, persze, üdvözlendő a még mindig hivatalos változathoz képest. De a merénylet adatairól, tényeiről alig beszél, hanem a közismert korabeli maffiózók személyiségét ecseteli, színes történeteket mesél. De a Warren-jelentés megcáfolására ilyesmik nem alkalmasak. Lövések útvonaláról, szemtanúkról, vallomásokról, ujjlenyomatokról stb. kellene mondani erős dolgokat.

 

Az a kép, ami kirajzolódik belőle, szerintem életszerűtlen és nem hihető. Hiszen olyasmiket mond, hogy a chicagoi maffia minden emberét elküldte Dallasba, hogy elintézzék JFl-át, köztük a hírhedt nehézfiúkat, Nicolettit, Rosellit stb. Mégis annál marad, hogy az elnököt Oswald lőtte le. Oswaldra, a zöldfülűre, akinek csak távoli, homályos kapcsolata van velük, éppen őrá bízzák a végrehajtást, miközben az összes bejáratott hitman ott nyüzsög? Az egész maffia azért ment csak le Dallasba, hogy helyettük a kívülálló megcsinálja, és ők utána likvidálják a merénylőt? Aztán még az sem sikerül nekik?

Az meg kifejezetten nevetséges, hogy "Johnny Roselli és Charles Nicoletti már Dallasba készülődtek.  Azt igazán fontos tudni, hogy ezek ketten idegroncsok voltak. Még csak elképzelésük sem volt arról, hogyan fogják megvalósítani". Idegroncsok, éppen Nicoletti, akit máskülönben úgy ismertek, mint a leghidegvérűbb gyilkost, akiktől még a maffiában is rettegtek? És tervezés nélkül?

 

Ahhoz képest, ami ebben a cikkben áll, Files verziója sokkal logikusabb, hihetőbb, életszerűbb. Ez meg olyan, mintha fogták volna Files vallomását, abból a szereplőket, és csináltak egy bulváros-habosított maszlagot belőle. 

 

Az egyetlen, ami érdemi adatként feltűnt belőle és érdekesnek tűnik, az, ami Tippitről szól. Úgy említik, mintha ő is a maffia által felfogadott korrupt rendőr lett volna, aki Oswald likvidálásában vett részt, csak fordítva sült el. Ez nekem új - van bármi olyan  adat, ami Tippit-re nézve ezt alátámasztaná? Én nem találkoztam hasonlóval.

 

Szóval, ha a chicagpi maffia volt a tervező-végrehajtó, akkor számomra Files története sokkal meggyőzőbb ennél.

 

 

Előzmény: Dancsecs (2832)