Marslakó!
Szt.lorincen nem áll meg pl. a kaposvári, sot a miskolci IC sem ;-))) DE a pécsiek közül az összes.
>>> A mostani sebesnek kellene a mai gyorsok helyébe lépni, néhány plusz megállóval (pl. 100-ason: Ebes, Kaba, Fegyvernek, Szajol, Abony, Albertirsa, Monor). 
No, a 100-ason a "mai" gyorsok Abonyban (a miskolc-Szeged + 234-es Amicus kivételével) mind megállnak. Fegyvernek-örményesen, Ebesen, Kabán talán 2-3 nem. 
Viszont Monori, albertairsai megállás nem kell, mert ezek távolsági gyors/sebesvonatok. És 3-5-8 perc miatt ne szálljanak fel a monoriak ezekre a vonatokra elfoglalva a helyet a távolabbra utazóktól. Jelenleg is ez megy (a sztrájkvonatoknál is ez volt!!) pl. 7008-ason monorig nincs hely. ( mielott valaki megkérdi, több monori ismerosöm is van)
Bajai IC: itt is többen leírtátok, hogy mi értelme van az IP-nek, merthogy kevés benne az ülohely és ha van utas, akkor sima Bz-kkel erositik meg péntek/vasárnap. Akkor is írta valaki, hogy jobb lenne csörgo+3 IC-kocsi. Tessék, itt van! Ez sem jó Nektek? Mindenen lehet húzogatni a száját mindenkinek, de aki döntéshozo helyzetben van, annak valamit lépnie kell. Most azt döntötték, hogy legyen IC Bajára, mert így talán a VOlán-tól el lehet utasokat csábítani. A közvetlen kocsi miatt nem kell csomagokkal átszállni, pláne esos, havas idoben! Szerintem ez egy jó döntés (egyébként én már a bevezetésénél ellene voltam egy ilyen hosszú IP-nek. Km-ben és kocsiszámban is), arról már lehet vitatkozni, hogy jó fekvésben lett/lesz-e bevezetve. De, aki ellene van egy döntésnek, merthogy szerinte rossz, meg hülyeség, az mondjon jobbat!