Racilaci Creative Commons License 2022.09.17 -1 0 34379

 

Értem. Tehát szerinted két meccset a bíró fújt el, a harmadikon rápihentünk a Barcára, most meg az van, hogy egy éve nem látjuk Nagelsmann játékát. 

 

 

 

 

és hogy még mindig ott tartasz, hogy Kimmichnek jobbhátvédet kéne játszani.

 

Igen, szerintem ez a jelenlegi Bayern egyik központi problémája, amiből jön egy csomó másik. Örömmel olvasom az ellenérveket, illetve azokat a nemzetközi szinten is értelmezhető meccseket, ahol jól muzsikált a Kimmich vezérelte középpálya.

 

 

Thiago távozása óta gyakorlatilag alig volt ilyen meccs. Jött előbb Hansi sok gólt kapó szezonja, majd JN tavalyi idénye - azokon ezt legalább hazai pályán mind ellensúlyozta, hogy volt egy 35+ gólos befejező csatárunk, meg hozzá egy világklasszis kiszolgáló játékosunk. 

 

Az idén már nincs világklasszis támadónk, s az őt kiszolgáló, más poszton nagyon nehezen definiálható játékosunk pedig vagy talál magának játszótársat, vagy nem. 

 

 

Egyszerűen nem tudunk azóta példát mondani arra, hogy huzamos ideig fennállt a védelem és a támadás egyensúlya. Nemcsak a Bayernben, hanem a válogatottban sem - ott is azok a jobb meccsek, amelyeken a Kimmich-Goretzka kettős vlalamelyike helyett Gündogan játszik. (Sajnos Hansitól sem várható, hogy ezt a lépést meghúzza.)

 

 

 

Félreértés ne essék, én nem vagyok nagy híve Nagelsmann-nak, egy cseppet sem fog hiányozni, ha az edzőnk nem minden héten új ruciban jelenik meg, s nem veri magát minden kétes szituációban a pálya szélén, mint egy bohóc, de itt nem arról van szó, hogy megkapott egy álomkeretet, csak abból nem tud mit kezdeni, hanem az, hogy ez nem egy álomkeret. 

 

Persze nem is egy gyenge keret, s egy új edző ideig-óráig ki tudná billenteni a gödörből, de leginkább csak akkor, ha néhány érzékeny helyen egyértelmű változtatást eszközölne: Kimmich - Upa - De Light - Lucas védősor, De Jong - Goretzka tengely - Davies / Mané - Musiala / Müller - Coman / Sané - támadóközéppálya; Lukaku - csatár. 

 

 

 

Egyszer valamikor tavaly év végén az egyik olvtárs ebben a topikban írta le, hogy ugyanaz történt a 2020-as BL-győzelmünk után, mint a 2013-as után: sikerült módszeresen szétverni az akkor világelső csapatot. Egyet kell, hogy értsek ezzel. 

 

S azóta már cseréltünk edzőt, lecseréltük a teljes védelmet, meg már majdnem mindenkit. Egyvalakinek a személye állandó.

 

Előzmény: retisonic (34377)