Nayah Creative Commons License 2000.03.01 0 0 67
Jon:

A 12.000 évente bekövetkező jelenség, változás (asztrológiai vagy spirituális) alapja az, hogy a jelenlegi világkorszak (Halak-Vízöntő), azaz a Vaskor (vagy Káli juga) pont oppozícióban áll az atlantiszi korszakkal, az Aranykorral (Szűz-Oroszlán). (A számítás alapja a tavaszi napéjegyenlőség (tavaszpont), és a precessziós mozgás. Retrográd, tehát nem a jegyek megszokott sorrendjét követi, hanem látszólag visszafelé halad.)
Erre a korszakra jellemző volt a mágikus energiák használata a fizikai energiákkal, gépekkel szemben. Jelenleg ez pont fordítva van.

Egy korszak (juga) 2-szer (mert két jegyből áll) kb. 2000 évig tart, így kb. 12.000 évente következik be a szembenállás.

A Kali juga közepén (a Vízöntő korszak kezdetén) szintén nagy változások történnek, ahogy az előző korszak kezdetén is, ami kb. Jézus születésére esett. Az a Halak korszak kezdete volt és annak a jegynek a jellegét hordozta.
A Vízöntő talán annyival fontosabb, hogy a négy sarkalatos csillagkép egyike. (Bika, Oroszlán, Skorpió (Sas) és Vízöntő.)

Ha bővebben érdekel ez a téma, itt találhatsz információkat:
Teres Ágoston: Biblia és asztronómia
dr. Szász Ilma: Az élő fény árnyéka

Előzmény: Jon (47)