kid_brother Creative Commons License 2022.09.12 0 0 173

Szia!

 

Kérlek tudnál válaszolni a következő kérdésekre? (Elnézést amiért ilyen amatőr...) Magánszemélyként adom ki a lakást, magánszemélynek.

 

- Van valamilyen korlátja az adóalapból levonható javításnak/cserének? Pl. ha adott negyedévben történt egy 500e Ft-os klíma, kazán vagy akárminek a cseréje (korszerűsítés), akkor az teljes egészében levonható? A negyedéves adóalap akár negatív is lehet és az levonható a következő negyedév adóelőlegéből?

- A 2% értékcsökkenésnek van valamilyen feltétele? Kell ezzel kapcsolatban bármilyen számlát bemutatni aminek az összegét az értékcsökkenés kompenzálására fordítottam?

- SZJA bevalláskor fel kell tüntetni bevételi és kiadási oldalon a közüzemi számlákat, a közös költséget és a társasházi biztosítást? Azt tudom hogy tételes elszámolásnál ezek nem képzik az adóalap részét, de ettől függetlenül szerepeltetni kell őket? Vagy elég bevételi oldalon a bérleti díjat feltüntetni? Az értékcsökkenést/adóalapot gondolom ők számolják, nekem csak a bevételt, tehát csak a bérleti díjat kell majd feltüntetni?

- Az SZJA bevallással együtt kell bármit küldenem? Szerződést pl.

- A negyedéves adóelőleget csak utalni kell NAV számlára (adóazonosító a közleménybe) és ennyi? Ezzel párhuzamosan nem kell küldeni sehová semmit?

 

Előre is köszönet a válaszokért és az idődért!

 

Előzmény: Vezo228 (172)