Mici Maci Creative Commons License 2000.02.29 0 0 17
Sziasztok!

A reinkarnációra utaló rész az Evangéliumokban, amikor a tanitványok megkérdezik Jézustól, hogy elobb nem Illésnek kell-e eljönnie, és ekkor Jézus azt mondja, hogy igen, igy van, de mondom nektek, hogy Illés már el is jött, és azt cselekedték vele, amit akartak. És utána ott szerepel a szövegben, hogy a tanitványok ekkor értették meg, hogy Keresztelo Jánosról szólt nekik. Vagyis Keresztelo Jánossal cselekedték azt, amit akartak, t.i. lefejezték.

Ebbol a részbol egyértelmuen az derül ki, hogy Keresztelo Jánosban Illés öltött újra testet, mi ez, ha nem reinkarnáció?

Az egyházi vezetokben nem szabad túlságosan bizni, mert még ha belátnák is, hogy tévednek, soha nem ismernék be azt, mert a hatalom sosem volt alázatos. A hatalom mindig is féltette a hatalmát, mióta a világ világ, és éppen ezért az egyház nem fogja egyik pillanatról a másikra elismerni, hogy tévedtek annak idején azok a papok, akik kiválogatták, hogy mely könyvek kerülhetnek bele a kánonba.

Annak idején ugyanis emberek voltak azok, akik kiválogatták, hogy mi kerüljön bele a Bibliába és mi nem, tehát szükségszeruen a tévedés lehetosége is benne volt ebben. Még a tanitványainak is hányszor mondta Jézus, hogy mennyire messze járnak még az igazságtól, hát akkor azok, akik soha nem látták Jézust, hogyne tévedhettek volna.
Ezenfelül persze rengeteg egyéni érdek is vezette oket, mint minden hatalomra törekvot az életben.

Aki tehát azt hiszi, hogy az egyházi vezetok szava szent és sérthetetlen, az nagyon tévelyeg. Ne feledjétek, hogy JÉzus idejében is éppen az egyházi vezetok támadták ot a leginkább...

Arany Viktor irta:
"A hit és az értelem nem egy malomban őrölnek"

Persze, hogy feltétlenül szükséges a sziv is az eros hithez, sot, eros érzelmi kötodés kell az eros hithez.

De szerintem az eszünket se tegyük félre a hit dolgában, mert sokan vannak, akik ugyan teljes szivükkel hisznek - de valljuk be nagyon gyerekes dolgokban, és totális logikai ellentmondásokban.

Szóval szerintem az ember a HITÉHEZ használja a józan eszét és a szereto szivét egyszerre, mindig a helyes mértékben. Itt is az arany középutat kell megtaláni, mint oly sok mindenben az életben. Ha az egyiket mellozzük, és eltúlozzuk a másikat, akkor könnyen eltévedhetünk.

Sziasztok:
Mici Maci