Sziasztok emberek, pecsiek, egyetemistak!
Nos, akkor hadd csatlakozzam, node nem ugy nev nelkul, mint Ti eddig, (bar nincs abban sem semmi rossz, nem azert mondom, csak ugy :-)
Hadd osszam meg veletek gondolataimet -egy pecsi, kozgazos egyetemista gondolatait, aki maga is ujsagot keszitett anno, ugyanezen a karon. (Fészek, PTE KTK)
Gondolom a Topicindito kollega maximalisan nem fog egyeterteni a kovetkezo megallapitassal, de:
A Pecsi Campus NEM egyetemi lap volt, mivel a lap az egyetem 6-7 kara kozul egyet-kettot szolgalt ki informacioval. Abban a minosegeben, ahogyan mukodott, nem, vagy nemigen (de sookal inkabb NEM) toltotte be azt a funkciojat, aminek jelszavaval elindult, es mukodott ("egyetemi lap").
Ennek tobb oka is volt, meglatasom szerint.
Az elso: A lapot alapitok es alkotok legnagyobbreszt bolcseszek-feefi-sek voltak.
Masodik: Pecsett (sajnos) NINCS campus (a varosban szetszort epuletek, elszigetelt karok, egymasra ((ok nelkul)) fújó kulonbozo kari hallgatok.
Maganvelemenyem, hogy egy egyetemi lapnak nincs letjogosultsaga a PTE-n, mert a kulonbozo kari hallgatokat messze nem erddekli, mi a fene tortent a masik karon. A kari lapoknak van letjogosultsaga, SZERETIK IS oket a hallgatok, mert azok HOZZAJUK szolnak.
Ilyen ertelemben a Campus is KARI LAP VOLT, a Bolcsesz Kar lapja, legfokeppen, hiszen szinte csak hozzajuk szolt. Csak hat az a baj, hogy egytemi lapkent "mukodott", es vitte a penzt, mondjuk ki.
Egyaltalan nem orulok annak, hogy megszunt. Nem vagyok semmi jonak az elrontoja, mert a szandek az alapitaskor szep volt, a lelkesedes is biztosan.
Annak sem orulok, mik az egyetem tervei az uj lappal, (a beleszolas teren, ha igaz a topicnyito) bar azzal egyetertek, hogyaz egyetemfelol a hallgatok fele hianyzik egy hivatalos kommunike, az egyetem ugyeirol. A kari lapok nem tudnak minden utan menni, bar altalaban megteszik, ha kari ugyrol, vagy fontosabb osszegyetemi temarol van szo.
Nagyon sajnalom azokat, akik keszitettek, es most csalodtak, foleg, hogy van ott egy-ket igen jo ismerosom is, es aterzem, amit ereznek. De ebben a formaban ez igy nem mukodott, es ezt (tudom!) ok is ereztek.
Summa summarum.
A lapalkotast, a lelkesedesbol valo, nepszerusegnek orvendo lapkeszitest hagyjuk meg a karokra. Ha a (pecsett nemigen letezo) campus egy Pecsi Campust nem tud BEFOGADNI (es nem tudta!!!!) akkor ez azert mond valamit.
A kari lapokata hallgatok szetkapkodjak, fel-egy ora alatt.
A ktk-n 10 Pecsi Campust nem lehetett eladni szamonkent.
Sajnalom a tarsasagot, de...