Annaem Creative Commons License 2022.09.09 -1 2 16882

Tervrajz? Minek? 

 

A dioritember is az isteni nemzedékek műve ahogy Baalbek is, az ősi hely.

 

Nézzük meg, hová vezet az, ha a mítoszok nyomában járunk:

  

Félig démoni és félig angyali lények építették?

Vagy az óriások, a legendás Nimród király alatt egy nagy árvíz után?  *

Más történetek Salamon királyról beszélnek, és dzsinnekről. -

 

Én beérem annyival, hogy az istenek hatodik, vagy hetedik generációja még belekeveredett itt is a történésekbe. 

Erre vonatkozóan semmilyen bizonyítékkal nem rendelkezem, de ez itt éppen a legendák és meglepetések temploma!

Illetve fóruma. 

 

Lehetetlen (még a németeknek is) teljes biztonsággal rekonstruálni a múltat, hiszen azt nagyon jól tudjuk, hogy a földindulások, (áradások) miatt folyamatosan újra kezdtek és használták fel a köveket ismét. 

 

Rengeteg földrengés pusztított a területen. Ennek külön unalmas szakirodalma is van (pl.a római korban feljegyzett történelem), de a romok rétegei alatt talán Gilgames és Enkidu lábnyomai is ott vannak, na inkább mondanám biztosra, mint nem, és a cédrusok is tisztelegnek most, tudom. 

 

Baál, Bacchus és Athéné az utolsó záróakkordjai egy ősi szimfóniának; 

nekünk pedig innen indulnak az ismereteink,

az előzményeket csak sejtjük:  föníciaiak, meg mindenféle hódító,

és kellett, hogy legyen itt egy megalitikus kultúra is, mert mindig ez előzi meg az archaikus magaskultúrákat. 

 

 

*

"Egy arab kézirat szerint Nimród óriásokat küldött Baalbek újjáépítésére az özönvíz után. Egy másik legenda szerint Nimród fellázadt Jahve ellen, és itt építtette fel Bábel tornyát, hogy felmenjen a mennybe és megtámadja Istenét. Vannak olyan történetek, amelyek Baalbeket Káin – Ádám fia – bibliai alakjával hozták kapcsolatba, és azt állítják, hogy menedéknek építette, miután istene megátkozta.

– A hagyomány szerint Baalbek erődje... a világ legősibb épülete. Káin, Ádám fia építette a teremtés 133. évében, egy tomboló őrület idején. Fia, Énok nevet adta neki, és óriásokkal népesítette be, akiket az özönvíz megbüntetett gonoszságaikért."

 

"Avagy Nimródot a Nephilim-Anunnakik által épített Baalbek-templom helyreállítójának is nevezik."

 (Az űrhajós teoretikusok és gigantológusok elátkozott törzse szerint.)

 

"Továbbá  valamely ókori arab írások azt mondják, hogy Ba'al-Astarte első templomait nem sokkal az özönvíz után építették ott, a legendás Nimród király parancsára az óriások."

 

"Mindenki tudja, hogy Baalbek volt az a palota, amelyet Salamon (varázslatos szolgái segítségével) épített."

 

"Először is úgy tűnik, hogy erős kapcsolat van az Isis-Osiris legenda és a Baalbektől északnyugatra fekvő hegyek között. 

 . . . 

Többet mond azonban a látszólagos testvérvárosi kapcsolat, amely az egyiptomi Heliopolis és a libanoni Heliopolis között létezett. Az ötödik századi latin nyelvtanító, Macrobius kifejezetten erről a témáról írt munkájában: szaturnáliák. Kijelentette, hogy egyiptomi papok rituális módon „szobrot” vittek az egyiptomi Heliopoliszból annak libanoni helyére. Hozzáteszi, hogy megérkezése után inkább asszír, mint egyiptomi szertartásokkal imádták.

Néhány szerző azt javasolta, hogy ez a szobor az egyiptomi napisten, feltehetően Re, míg mások szerint Ozirisz ábrázolása volt. A szobortörténet mellett volt egy erős hagyomány is, amelyet Macrobius és mások meséltek, hogy az egyiptomi papok valójában templomot emeltek Baalbeknél, amelyet a nap imádatának szenteltek.  Ha igen, akkor milyen különleges helyet foglalt el ez az ősi, Baal számára szent hely az egyiptomi heliopoli papságban? Lehet, hogy ez a vallási eszmék Egyiptomból Baalbekbe való továbbítása valamilyen módon összefüggésben áll egy egyiptomi ‘fej ’ egyszeri megérkezésével Byblosban, és Ozirisz sorsdöntő útjával egy lezárt koporsóban?" 

 

Hát mennyivel érdekesebb ez mint az, hogy a nagyobb kövek egy átlagos támfal részei, ami a görögöknél és a rómaiaknál is megszokott volt.

Mivel azt feltételezik, hogy képesek voltak mozgatni és elhelyezni ilyen méretű köveket is...