el_mariachi Creative Commons License 2000.02.29 0 0 topiknyitó
Mint a topiccímben olvasható, hatodik évében megszűnt egy nagy hagyományokkal rendelkező egyetemi lap. Az eltérő (SZVSZ gyakran személyes) érdekek mentén evezgető "független" jóakarók munkássága úgy látszik, nem volt eredménytelen; végül csak sikerült a pécsi egyetemmel kézivezérlésre kapcsoltatni egy szabadon is jól működő, lényegében független újságot, üzemi lappá silányítva az egyetemi nyomtatott sajtót. Szánalmas.
A lap – egyébként eddig kizárólag egyetemista – munkatársai a következő mellékletet helyezték el a lapban a lapzárta után érkező döntést kommmentálva:
<A hír lapzárta után (sic!) érkezett: a Pécsi Campus elmehet a gajdeszba. Vagyis ebben a formátumban, ezzel a szellemiséggel egyhamar nem jelenik meg. (Értsd: soha többé.)
Szerkesztőségünk heteken-hónapokon át együtt élt a bizonytalansággal. Hihetetlennek tűnt a folyosói pletyka, hogy az egyetem vezetése a hatodik évfolyam közepén valóban úgy dönt, nem támogatja tovább a Campust. (Úgy döntött.)
Annyit már tudunk, hogy fontos emberek közül többen úgy gondolják – a legendás EHÖK elnök szavaival szólva – hogy a "pécsi ÉS" túlnőtt a keretein, hogy ez "már nem egyetemi, még nem városi lap, nem tölti be funkcióját, nem eléggé egyetemi, nem eléggé informatív..."
Aki ismerte ezt a lapot, tudta, hogy egymást segítve, tanítva, kizárólag egyetemisták készítették. Tudta, hogy minden rovatában döntően egyetemi apropójú témák szerepeltek, tudta, hogy ebben a lapban szabadság volt, tehetség, személyesség. (Horribile dictu: érték.)
Talán elég lesz ennyi. Nincs más hátra, mint köszönetet mondani mindazoknak, akik valaha is olvasták, írták, támogatták lapunkat. (Akik szerették.)
Köszönjük!
Pécsi Campus>>

e_m