Cleaning Cloths Creative Commons License 2022.09.01 -1 0 82140

Nekem a tanácsodtól eltérően van némileg, de akkora gond nem lehet, mert száraz a padlástérben minden és a szellőzés is jó.

Tehát jó nagy tetőterem van. ~ 600 nm cserép a tetőn. Az alap síkbetonozásnál olyan kb 360-400 nm volt az a terület, persze a vastag falak és terasz miatt.Tehát a tető alatti alsó sík terület is kb olyan 320-340 nm. Mert a terasz feletti fedett rész is ott van, meg elől is egy esőbeálló a bejáratnál. Tehát ekkora kb a hőszigetelt felületem.

Szélen körbe simán leraktam a vasbetonra a 15 cm-es kőzetgyapotot és majd rá átlapoltan még 5 cm-ert.

Középső részen, olyan kb ... 6-7 m x 16-18 m-es rész ami deszkázva van csak. Ott leraktam egy sor 15cm vastag kőzetgyapotot majd mellé állítottam egy 5x15 cm-es deszkát és a másik oldalára is raktam a kőzetgyapotot. Aztán keresztbe hasonlóan jártam el, csak 5x5 cm-es lécekkel és 5 cm vastag kőzetgyapottal és persze az 5 cm vastag léceket lecsavaroztam a 15 cm-esekhez. Aztán erre az egészre jött rá a 22 mm vastag OSB lap.

Tehát légréseket nem hagytam külön és az oldalsó részeket sem takartam le semmivel sem. Óriási hiba, vagy ha eddig jó volt (kb 12 év) , később sem lesz vele gond?

Agyalgattam rajta, hogy esetleg még + 5 cm rárakok ... de inkább egy nyugati falat, ami 20 -25 fokban északnak áll... arra raknék helyette 10-12 cm  grafitos hőszigetelést. Azon kicsik az ablakok is és kevés is van rajta. Az alapból Winnenb ... 44 HS tégla hőszigetelő falazóhabarccsal rakva és kívül 3 cm hőszigetelő vakolattal. Elvileg annak az U értéke olyan 0,25-0,26 körül lehet és + szigeteléssel le tudnám vinni U = 0,17 körülire.

Előzmény: Törölt nick (82139)