zldcmchy Creative Commons License 2022.08.30 -1 0 426741

Kérdezz meg egy amerikai (USA) állampolgárt, hogy hogyan is viszonyul az Egyesült Államokhoz.

 

igen, az usa mindég előttünk járt, de itt elég szembetűnő már európában legalábbis a nyugati részén a multikulturális jelleg, kezd az usa-ra hasonlítani. Persze azt más hatás éri.

 

A nacionalizmust a nácik miatt csak negatív dolgokkal asszociálták, és ma is sokan csak negatív dolgokat társítanak hozzá, pedig van sok pozitív vonzata is.(Nyilván nem a más nemzetek, más emberek lenézése.)

 

 

Lehet negatív megjelenését figyelni annak is ami megelőzte és amihez tartunk most visszafelé. Amikor a református vagy katolikus volt a lényegesebb nem a nemzet. Ezt már jól láthatjuk pl német és francia két zöld vagy két liberális inkább lehetnek haverok mint ha mind a kettő pl német de egyik grüne másik afd szimatizáns. Olyan 50 évvel lehetünk lemaradva de pl a momentum pártnak a román szövetségese egy ottani liberális párt, semmi dolga remdzs el vagy ilyesmivel ami nemzetiségi alapon van. Na de mi hazánknak vagy fidesznek nyilván nem lehet haver pedig szellemileg oda tartozik azokhoz akik nem tudom a nevét, elfoglalták ...illetve ahogy ők gondolva visszafoglaltak egy temetőt a betolakodó ázsiaiak leszármazottaitól, mint ősi román földet.

Na mivel innen a fiatalok java mindég eltávozik, kézenfekvő az itt maradókra akik között nagyon sok a nyugdíjas korú alapozni a hatalom megszerzéséhez és megtartásához élégséges politikai népszerűséget. 1944. az volt ilyesmi, a fiatalok jó nagy része nem tartózkodott az ország területén ezért a hungarista a nemzeti kormány az idegenrendészet fontosságát és a határok megvédését hangsúlyozva szerezte meg az éppen szükséges társadalmi elfogadottságot.

Előzmény: jee_c (426740)