Amerigo61 Creative Commons License 2022.08.13 -1 2 30937

Vakvarjú, Kopaszi-gát. Asztalt foglaltunk, időre érkeztünk. A mellettünk lévő asztalnál bagóztak, így kértünk másik asztalt, amit a pincérek 2 perc alatt megoldottak, pedig közel telt ház volt. Az én tudtatlanságom, de azt hittem, hogy vendéglátóhelyen tiltott a dohányzás, még kültéren is. Hát itt nem.

Az ételek rendben voltak, semmi extra, átlagosnak mondanám a minőséget és a mennyiséget is. Nem kellett sokat várni, elfogadható időn belül jött minden. Bankkártyával fizettem, szokásomhoz híven a borravalót kp.-ban adtam (volna), de a pincér megkérdezte, hogy hozzáírhat-e 10% borravalót a számlához (??). Mondjuk rosszul járt, mert ennél többet kapott volna, de ha már így rákérdezett, OK.

Ezt egyébként pofátlanságnak tartom, a borravalót szerintem a vendég ajánlja fel, nem pedig a pincér provokálja ki. Ami még zavaró volt, hogy miután az étel-ital elfogyott, kb. 5 percenként megkérdezték, hogy hozhatnak-e még valamit (burkolt sürgetés, hogy menjünk már a fenébe), pedig nem ültünk ott sokáig. Szóval vegyes a kép ...