Mazsola0070 Creative Commons License 2022.08.13 -2 0 30921

A múltkor már szó volt erről is, de továbbra is erőteljesen csodálkozom a Príma melegételkínálatának minőségén és árfekvésén. (Ezt azért erre a hozzászólásodra írom, mert akkor vásárolunk itt, amikor nincs kedvünk otthon főzni, de étterembe sincs kedvünk menni, illetve kedvünk lenne, de nincs kedvem kiadni cirka 20.000 Ft-ot két "semmi különös" húsleves, rántotthús, desszert kombóért.)

 

Előrebocsátom, hogy én nem tudom, nálunk ki főz a Prímában, de valami olyan finoman, háziasan főz mindent amit alább említek, mint ahogy otthon készíti magának az ember az ételt.

Ebből gondoltam, lehet, hogy nem is profi szakács főz (vajon egy Prímának egyáltalán van kerete profi szakácsot alkalmazni?), hanem egy főzni szerető alkalmazott úr/hölgy, aki aztán mindent úgy készít el, mint otthon, magának.

 

Az elképesztően finom pacalt (ami tényleg tele van pacallal, és nem bőrkedarabokkal van feltuningolva, mint egyes éttermekben), disznópörköltet, vadast, stb. 5500 Ft/KILÓ-ért adják (és ehhez mindig hozzáfűzi a kiszolgáló, hogy ez milyen rohadt drága...).

 

A múltkor vettem 6500-ért egy hatalmas adagot (a kiszolgáló úgy nézett rám, mitha meghülyültem volna), amivel négyen laktunk jól (persze kiegészítve jó házi kenyérrel, utána meg sörrel - a Prímában a Pilsner Urquell évek óta 289 Ft, az amelyik máshol 400 körül van.)

 

Ez így kijött cca. 9000-ből, ha elmegyünk a szomszád falu éttermébe pacalt enni négyen, a körítésekkel, sörrel, borravalóval, szerelési díjjal (ez múltkor hallottam a szervízdíjra) együtt nem ússzuk meg 20-25.000 alatt - és nincs is olyan jó a pacaljuk, mint a Prímának. (Továbbá nincs olyan kellemes környezet, mint nálunk a kertben...:)

 

Rántotthúst meg a Prímában ugyanannyiért kb. négyszer annyit kapok, mint az étteremben, és az étterminek a minősége sem jobb.

 

A leveseik is olcsóak, fele annyiért kb. kétszer annyit adnak, mint az étteremben (és most nem Széll Tamás luxusétterméről beszélek, hanem egy falusi étteremről.)

 

 

 

    

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Caipi (30890)