goldenwing Creative Commons License 2022.08.13 0 1 64833

Akkor nagyon korán keltél fel. :) Én 5-kor keltem, de már előtte fél órával elkezdődött a bemelegítés, ezért a két órából másfelet néztem meg. Nagyon érdekes volt az egészet nézni, hogy milyen kemény munka van mindaz mögött, ami a jégen olyan könnyűnek tűnik. Ezt akarta Yuzu ezzel az élő edzéssel megmutatni, hogy milyen munkat van e mögött, és nem minden csillogás, valamint, hogy sportolóként tekint magára a továbbiakban is. Nagyon jó formában van egyébként, a quad Loopját nem láttuk már tőle egy ideje, erre itt kombinációban 4Lo-3T-t meg ugrott, ilyet még akkor se láttunk tőle versenyen sem, amikor 2016/17-ben behozta először versenyre a 4Lo-t. Láttunk 4A-t is próbálni, bár nem ezen volt a hangsúly ezen az edzésen. A Seimei-t pedig háromszor lefutotta, a harmadik tökéletes volt, gyakorlatilag azt láttuk tőle ami a pyeongchangi olimpián tervezett volt a kűrben, 4 quaddal tisztán itt.

Kb. fél évente tervez majd ilyen élő edzést bemutatni, csak még ki kell találnia pár dolgot, hogyan is csinálja: például a zenék szerzői jogai miatt most elég korlátozott volt, mire korcsolyázhat (nagyon sok pénzbe kerülhet minden dal felhasználásáért a szerzői jogokat kifizetni, és nem is csak a pénzről van szó, hanem eleve engedélyt kell kérni. Emellett egy csomó olyan költsége van egy ilyen streamelésnek, hogy pl. korcsolyapálya bérlése, kamerázás fizetése, logisztika megszervezése).

Látszott, hogy kicsit izgult, hiszen nyilván először csinált ilyet, és szerette volna hogy minden jól menjen a közvetítéssel. Ennek ellenére a nyomást nagyon jól bírja.

Egész döbbenetes volt nézni a számokat amúgy, 107 ezren nézték a Youtube-on amikor a jégen volt, azóta több, mint 2 millióan nézték meg a videót. Ezek hihetetlen számok. Közben pedig 600 000 feliratkozója van már, és mindezt hat nap alatt érte el.

Van, amikor egy-egy korcsolyázó hasonul az edzőjéhez, de Lambielnél jobban érzem ezt. Amikor korcsolyázik valaki és azonnal az edző jut eszedbe róla, és pl. Vasiljevs-nél nagyon ezt látom, de újabban Shománál is egyre inkább.

Anno Javier Fernandezt is kikupálták Torontoban, ahol a korcsolyázás stílusa emlékeztetett engem Orserre, és ehhez hozzájöttek a programjai is, amik szintén visszaidézték az ő stílusát. Yuzunál sose éreztem ezt viszont, neki megvolt mindig is az egyedi stílusa. 

Kazuki szerintem kevésbé Misha hatás: ha megnézed a 2017/18-as programjait, akkor is bohókásabb volt már, és akkor még nem dolgozott együtt Misha Gevel. Benne pl. nem látom annyira Mishát, nála is inkább azt, hogy a saját stílusa amit csinál.

Előzmény: jinjang (64832)