Egy rokon it sír a nyakamon, hogy diktáljam be a villanyóra állását. Általnydíjas a szerencsétlen, nézegetem a számláit és az áramszolgáltató "saccolása" szerint a villanyóráj 1500 kWh-val van előbbre a tényleges állásánál.
Órák óta próbálom a bediktálást (az MVM next honlapján regiszrálni régóta lehetetlen ezt jó ravaszul kitalálták),
az egyik telefonszámon azt mondja a robothang, hogy "az ön által megadott 8 számjegyű felhasználó azonosító érvénytelen" (nem vicc, pedig nem vagyok vak, a számlájáról ütöm be a számokat)
a másik telefonszámon pedig mondja a robothang, hogy keressen a számla utolsó oldalán egy 10 jegyű kódot, ami 0400-val kezdődik, na ezt a kódot keressük káprázó szemekkel fél órája, de 0400-val kezdődő 10 jegű szám sehol nem szerepel a számlán Sőt, az MVM next honlap "számlamagyarázó" szolgáltatásán látható minta-villanyszánlán sincs shol 0400 számsor, tehát az óraállás bediktáló robothang olyan azonosítót kér ami nem is létezik.
Szerencsétlen elment az MVM ügyfélszolgálatra, (nyitás előtt másfél órával már húszan várakoztak) ahol nyitáskor közölténk vele, hogy az MVM ügyfélszolgálaton nem lehet diktálni és kezébe nyomtak egy szórolapot, amelyen fel voltak írva azok az online lehetőségek, amiket a jelek szerint szintén lehetetlen használni.
Mondtam a rokonak, hogy az általánydíjába ügyesen beletrükközött 1500 kWh extra energia neki kb 105 ezer extra forintjába fog kerülni, amit remélhetőleg egyszer majd vissza fog kapni, amikor majd az áramszolgáltató olvassa le a villanyóráját (gondolom ezzel nem fognak sietni néhány évig, kell az a plusz pénz újabb jachtokra ;)
Szóval aljas módon hülyének nézik itt az embereeket. Nem tudom, hogy mi lesz itt, amikor megérkeznek ez első, új tarifákkal számolt átalánydíjas számlák, de aznap én nem leszek az országban, az biztos :)