Sziasztok, válaszolnék
Mária
Köszönöm kérdéseidet, visszafelé válaszolok, a farsang jól sikerült, káposztalepke alakban.
Az ideális krémmennyiség az, amit felszív a bőr.Bővebben: a krémezés után néhány perccel nem ragacsos, csillogó, de nem is húzódik. Ez más mennyiség minden krémnél, lásd évszakok magyarázat. Érdemes minden uj terméknél az első használatoknál a megszokott mennyiség felszívódása után repetázni, ebből kiderülhet, hogy elég volt-e az első adag.
Pécsen jó kozmetikusnak tartom és nem csak én a Veszprémi Ritát 333-506 COCO szalon.Ha jól tudom 2900-től kezdődnek nála a kezelések és nagyon jó anyagokkal dolgozik. Nyugodtan lehet rám hivatkozni.
Nálunk a tinikezelés 2500-ről indul, a többi 5900, 6200 alapról kezd, de ebben dekotlázs kezelés és kézmasszázs is van. Dolgozunk BELNATUR, DEYNIQUE, ez a Ritánál is van, ezen
kívül MARIA GALLAND, QMS, DECLEOR, BIO MEDIC, HIGH CARE arckozmetikummal,és JACQUE DESSANGE dekorral.
Ez mind professzionális, és sajnos nem olcsó viszont hatékony termék.
A kozmetikum és a gyógyszertári krém között elég nagy az átfedés, nem egyértelműen használhatatlanok, de akinek volt már jó kréme, az tudja a különbséget. Én azért nem szeretem, mert kifejezetten receptre adandó gyógyszer kenőcsöt is előszeretettel nyomnak bele, az pedig már egészen más kategória.
Cukorfalat
Az Anaconda viszonylag jó cég, nagyon sokféle készítményük van. Én 91-ben fejeztem be a velük való munkát, mégpedig azért, mert elég nehéz volt megmagyarázni a vendégnek, hogy ugyanaz a maszk egyszer zöld, aztán kék, egyszer le lehet húzni, egyszer meg kapirgálni kell. Akkor még nem nagyon lehetett szabadforgalomban kapni, csak a kozmetikus adta -ha adta- a vendégnek. Azóta nincs kizárva hogy tudnak egyforma állagú krémet keverni, de ha jól tudom még mindig nem ISO-sok.
Ki kell ábránditsalak a tévedésedből, az Ilcsi is kőkeményen reklámol, ő elsősorban kozmetikus területen, bár a nyáron a csapból is jött. Például a Mit hol mennyiértben láthattuk, és nem hittem a szememnek, amint kb20 l-es alaminium fazékból szépen kézzel öntik át a kész krémet a műanyag 100ml-es tégelybe. Szerintem ez nem kis reklám. Meg amikor Jakupcsek Gabriellával az uborka pakolást ecsetelik a Juventuson.
Nagyon gonosz vagyok ugye?
Az ubi pakolás és az összes többi baromi jó lenne, ha.......... vegyszermentes, érett állapotban szüretelt lenne és nem konzerválószert tartalmazó tejszinnel vagy miegymással lenne összekeverve. Nem beszélve a mézről, amit hidratációhoz javallanak a receptek, csak a pontos %-ot nem tüntetik fel, hogy mikortól nedvszívó, ezért viszont terheskori ödémára javasolt.
A szép bőrkép kialakítását már kisgyerek korban el kell kezdeni belenevelni az embergyerekbe a krémek használatával. Csakis ezzel együtt érvényes az egészséges életmód, eg. táplálkozás és az alvás szépítő, jótékony hatása. Ugyanis a környezeti károk és a stressz ellen hiába eszel egészségesen, az UV károsít, a szmog jön, a stressz pedig kinyúvaszt.
Bajcsy Zs. 62. 311-93-73, csak bejelentésre fogadunk vendéget.
Kobzoska
A sminkre is csak azt tudom mondani, hogy csak jó minőségűt szabad használni. Ott kezdődik, hogy kell egy jó sminklemosó, vagy egy arctej. A popsitörlők a reklám ellenére nem jók. Ha még soha nem sminkeltél és nincs semmid, ne pakold le a polcot.Két szemceruza, ami a szemedszinéhez, és általában a ruháidhoz illik, egy spirál, 1 vagy 2
szájkontur a hozzá illő rúzzsal, ami egy árnyalattal világosabb mint a kontur. Pirosítónak lehet a rúzst is használni, de elég gyorsan felszívódik ill. lejön, jobb a por használata és egyenletesebben is lehet kenni, persze némi gyakorlás kell hozzá. A DM viszonylag használható sminkügyben GERA PANNI aki szerintünk az országban jelenleg a legjobb sminkes a BOURJOIS-t kedveli innen. Aztán vannak a DIVA üzletek, ezek azt hiszem egyelőre csak Pesten, ott minden márka garantáltan jó minőség, belőlük a leggyengébb a Pupa. Én nem sminkelek, hozzánk vagy a Panni jön sminkoktatást tartani, vagy a GURICS KRISZTI, aki eddig 4 termékcsalád hivatalos sminkese volt, és szintén nagyon tehetséges. Egy oktatás nálunk 1,5 óra és 13500 Ft. Imádják a vendégek.
Kozmetikushoz járni félévente tisztításra sajnos nem elég. Ha nincs mit kitisztítani, akkor is kell regenerálni rendszeresen, hogy
a szép bőr megmaradjon. A bőr számára az ideális 3-4 heti rendszeresség lenne.
Enni is csak akkor eszel amikor már kiszáradt a gyomrod? Ha nem, miért csak akkor krémezed a bőrödet? Ha kialakul a vizhiány, nem igazán tudod pótolni, az emberbőr nem teve.
No, mostmár befejezem, majd egy órája írok, de remélem végig birtátok olvasni. Bocs ha túl okoskodónak tűnök, de én imádom a szakmám, és sajnos kevesen vagyunk szakemberek akik nem csak gazdagodunk (?) a vendégen, de az okosítását is feladatunknak érezzük.
Klári