ilus Creative Commons License 2000.02.23 0 0 52
Tjutka!

Minden építkezés előtt be kell szerezni a területen illetékes szakhatóságok engedélyét, függetlenül a terület bel- vagy külterületétől és a polgármester akaratától.
Javaslom, keressétek meg az építész tervezőt és mutassátok meg neki is a környezetvédelemre vonatkozó állásgfoglalást. Sok esetben a területre vonatkozó környezetvédelmi tanulmánytervet is megkövetelik, ennek készítése 300 e-től 1000eFt között mozog . Ezt a fővállakozó fizeti, amit a generáltervezőre hárítanak általában Ha a tervezőnek van egy kis esze, nem folytatja a munkát, mert sose kap engedélyt, így nem lát pénzt sem, vagy kifizet egy csomó pénzt a tanulmánytervekre.
Azt is meg kéne nézni, hogy a közművekkel mi a helyzet, van-e az ellátáshoz szabad kapacitás. Ha nincs, azok kiépítése is jelentős összeg lesz. Lehet, hogy annyiba kerülne az építkezés, hogy már nem is éri meg a befektetőnek.
Ha a polgármester a hatóság álláspontjával ellentétes döntést akar kicsikarni, akkor a megyei közig. Hivatalhoz kell fordulnia, de ha elég aktívak vagytok és a nemzeti park szakmai állásfoglalása is megvan, nem valószínű, hogy kiadják.

Üdv. Ilus.

Előzmény: tjutka (50)