CSerfa Creative Commons License 2000.02.23 0 0 281
Kedves olivér!

Egy dolog biztosan nem meg kettőnk közt: a sorról sorra való vita.

Ha ezt nem adod fel, én adom fel.
Most is, egyelőre, ez a stílus nekem nem megy.
Pl. leírod, hogy az Eber Fia nem Jehova, holott annak nevezte magát, és Ő Isten Fia. Tudod, én tudom, hogy ebben nem jutunk dűlőre, mert te nem adhatsz igazat nekem, mert akkor nem maradhatsz JT.
Hiába van benne a Bibliában.
És ez csak próba, de nem bizti, hogy egyáltalán tudunk vitázni.
Hogy megérts, kereséssel el tudod olvasni vitatársaid hozzászólásait. Vagy más szóval, ne várd el, hogy neked, új embernek mindent előről, újra fel fognak írni. Te viszont tartozol (én is tartozom) a másik megismerésével, mielőtt vitáznál.
Azaz én nem vagyok több, de régebben vagyok itt.
Ez van.

Egyébként én azért írtam, hogy nem jutott (legalább is úgy látszik kívülről) felekezetetek ismeretre, mert szerintem tévelyeg.
Tudod, ez a topic címe.
Pl. azzal, ki is Jehova, vagy ki is Jézus, és melyik név is adatott, hogy megtartassunk, stb. De, ha körülnéznél, látnád, hogy pl. én erről közel egy éve nem vitázom.
De, ha jót szólsz, én örömmel tanulok tőled, csak kérlek, újat szólj, ne olyat, mint már más előtted, azaz ne gondold, hogy te találtad fel a spanyol viaszt.

Tehát én nem a vita kedvéért, és szívesen tanulok tőled, ha jót írsz, éppen ezért nem tetsz, hogy te ily szilárdan "csak beszélgetni=lehet nekem jönni" jössz. Nem tetszik tehát, hogy keresem az igazságot, és te valamiféle felsőbb magabiztos tudással jössz, ezért próbáltalak, te is az igazságot keresed e? Mert, ha nem, akkor amit te beszélgetésnek nevezel, arra jobb pl. az IRC
ott tényleg lehet beszélgetni, nyoma sem marad, és nem hígítja fel pl. ezt a topicot.

De ez csak az én véleményem, te azt teszel, amit csak akarsz és tudsz.
Azért javaslom, próbáljuk meg, azaz válaszolj egyértelműen, ha én hajlandó vagyok tőled tanulni, amennyiben te jót, igaznak bizonyulót szólsz, te hajlandó vagy-e tőlem tanulni?
Azaz engedelmesek lehetünk-e egymásnak apostoli parancsolat szerint?
Mert ha nem, akkor ez bizony értéktelen, és legalábbis én nem veszek részt benne.

Várom egyértelmű válaszodat, ha megkerülöd, az számomra "nem" lesz.

Egy próba:
Ha belemész, szívesen olvaslak, ha tudsz újat mondani, miért nem Jehova Jézus?
De újat, ne általánost (pl. Ember Fia, mert Isten Fia is és Istentől Isten születik, a zsidók is ezért adták halálra, stb., ugye érted, mit akarok mondani?)

CSerfa

Előzmény: Törölt nick (280)