Törölt nick Creative Commons License 2022.08.07 -5 0 345808

Egy népszerű orosz blogger és a TikToker azt mondta, hogy országa támadása Ukrajnában „katasztrófa”.

Natalia Konstantinova, aki a népszerű TikTok és az Instagram fiókokat üzemelteti, ahonnan több százezer követőjét oktatja az orosz kultúrával kapcsolatban, elmondta, hogy az elmúlt heteket nehéz volt feldolgozni, mivel az orosz erők továbbra is célba veszik az ukrán városokat és civileket.

"Ez valójában pusztítás" - mondta Konsztantyinova az Ukrajnában történtekről. "Ez katasztrófa, mert olyan dolog történt, amit egyikünk sem tudott elképzelni."

"Ukrajna teljesen más ország" - mondta. "De nagyon sok kötelékünk van egymáshoz. Nagyon sok rokonunk van. Sok barátunk van."


A két volt szovjet ország kultúrája, nyelve és szokásai hasonlóak. Ukrajna egyes régiói még elsősorban orosz nyelvűek. Sok orosz családtagja és barátai Ukrajnában élnek, példát mutatva a két ország közötti mély történelmi kapcsolatokra.
De Vlagyimir Putyin orosz elnök háború előtti propagandájának nagy része arra a hamis elképzelésre összpontosított, hogy Ukrajna szuverenitása nem létezik ; hogy az országot Oroszország hozta létre és attól függ. Ennek ellenére, mondta, az orosz állampolgárok is érzik Putyin háborújának visszacsapását.

"Ez ránk is hatással van" - mondta. – nagyon is.

Konsztantyinova szerint az oroszok a nemzetközi szankciók következtében emelkedő árakkal és nyomasztó gazdasággal küzdenek. Konsztantyinova bloggerként azt mondta, hogy ő és más orosz tartalomkészítők is küzdenek a megélhetésért, miután egy csomó fizetési rendszer és pénzintézet felfüggesztette működését az országban. Konsztantyinova az összes pénzét kivette a PayPal-ról, mielőtt a rendszert letiltották Oroszországban, így még nem tudja, milyen hatással lesz a pénzügyeire most, hogy ezek a platformok semmivé válnak.