kuyarashi Creative Commons License 2022.08.07 0 0 42955

Szia!

 

Léteznek kicsivel jobb kit objektívek, de a 18-55-öt 10-es skálán a 2-eshez tenném. Szóval ez ennyit tud. Az a szívás, hogy csomó időd elment rá. Persze más is lehet ebben ludas, de ez az objektív kb. annyira alkalmas, hogy vétel után kipróbáld a gépet, működik-e. Mondanám, hogy dobd el, de még kacsázni sem lehet vele, meg ugye víz alatt nagy az ökológiai lábnyoma. :)

Viccet félretéve, szerintem mindenképp érdemes távcsövet vásárolni, ha érdekel a téma, akárhol vagy a világban. És ha tényleg az éjszakai égboltot szeretnéd elcsípni, akkor inkább távcsőben gondolkodj. A minőségi távcsövek jóval olcsóbbak, mint a minőségi fotóobjektívek (nincs bennük annyi üveg, elektronika egyáltalán nincs, stb.). Attól függően, hogy mit és honnan szeretnél fényképezni, már lehet agyalni a távcsövön, de a legfontosabb, hogy mennyit tudsz rászánni. A legmerészebb a halvány ködök fotózása, főleg ha a látható fény határán kívül esik. Különböző szűrőkkel azonban még fényszennyezett területekről is tudsz bolygókat, Holdat, Napot fotózni, de nyilván elérhetőek a galaxisok is, vagy más mélyég objektumok, csak nehezebb a dolgod, mint sötét ég alatt. Mondjuk azért Pest belvárosában nem elvárható komolyabb mélyegek fotózása.

 

Szóval azt írd meg nekünk részletesen, hogy jelenleg mid van (mechanika, fényképező, kiegészítők, esetleg képfeldolgozó szoftverek ismerete, minden)! Azt, hogy honnan szeretnél fotózni és elsősorban mit (asztro tájkép, bolygók, mélyég objektumok, stb.), meg a keretet. Egy biztos, a fotózás az átlag magyar tárcához viszonyítva, drága mulatság.

Ha lesz távcsöved, egy egyedi bahtinovot szívesen készítek hozzá és nem lesz gondod az élességállítással.

Előzmény: vitorla123 (42954)