tcaoe Creative Commons License 2022.08.06 -2 3 84519

Csak az a baj, hogy a 480-ért adott valami az nagyon messze van attól, amit 730 forintért kapsz. És attól is, amit ugyanilyen néven árultak korábban. Úgy általában úgy szoktam vélni, hogy a prémium üzemanyagoknak van némi haszna, de messze nem annyi, mint amennyit kommunikálnak. Amikor én ezt így vélem, akkor számos tankolás tapasztalatait gondosan elemezve szoktam így vélni. Alapvetően a motorokba nem tankolok 95-öst, de most annyi össze-vissza infó jött, hogy kipróbáltam.

Most azt tapasztaltam, hogy a 95-össel az 1100R-t nem lehet hatodikba tenni, mert nem bír menni, de már ötödikben is kegyetlenül csörög, ha 3000 1/perc alatt akarok vele gyorsítani. Ezen kívül a hatótávja három tankolásnál (kettő OMV, egy MOL) nem érte el a 230 kilométert. Most szlovák 95-ös van benne, és 245 kilométernél még oldalsztenderen sem világít a jelzőlámpa, tehát várható, hogy az amúgy megszokott 280-290 kilométeres hatótávot fogja hozni. Ez százas benzinnel is mindig ennyi szokott lenni. A benzines autóm utolsó két tankolásának átlaga 10 liter fölötti fogyasztást hozott, ez 8 liter szokott lenni. Az 1200St nagyjából fél-egy literrel eszik kevesebbet a százasból (de korábban is írtam már, hogy valószínűleg minél modernebbek, annál jobban kezelik a rosszabb üzemanyagokat), ebbe nem tankoltam még rendes minőségű 95-öst, mert nem voltam vele külföldön.

Szóval így összességében úgy vélem, hogy nem nagyon akarom én ezzel a löttyel mérgezni a motorjaimat, százas meg van korlátozás nélkül. Ha nagyon takarékoskodni akarnék, akkor max. egy tank ilyen cucc, amint azt kijártam, mehet rá a rendes.

Előzmény: dvorcsakl (84518)