Na azt kell mondjam, hogy szerintem nem is kissé, szelektív a memóriád.
A ceglédi hadosztály felszámolása még a Horn kormány idején lett egy vállalás a NATO felé, amit aztán a katonai szövetség az első Orbán kormány idején „hajtott be” rajtunk. Ugye ez az egész „visszafejlesztés” azért volt, mert még mindig „féltek” tőlünk, de legalábbis azt gondolták, hogy túl nagy a haderőnk. Ráadásul akkoriban indult be az a „buta szemlélet”, főleg USA nyomásra, hogy a hagyományos haderőre a jövőben már nem lesz szükség és a terrorizmus elleni harcra kell készülni, ami egy teljesen más berendezkedést igényel.
A létszámcsökkentés is ennek a nyugati üvegkalitkában élő politikusok, csökevényes gondolataiból származtatható ötlet volt, ami szintén még a Horn kormány alatt lett vállalva. (Mellesleg örülnék, ha 45 ezer lenne ma a létszám, lévén manapság ennek már a fele sincs.)
A mecseki radarépítést az SZDSZ-es aktivisták ugrasztására a Greenpeace aktivisták szervezték. Ami leginkább meglepő a dologban – és ami miatt félre gondolkozol szerintem -, hogy akkor éppen pont a Medgyessy féle baloldali kormány volt hatalmon, amiben az SZDSZ is koalíciós partner volt az MSZP mellett. Csak hát a koalíciós partnerség őket nem zavarta, ami nyilván kapóra is jött Gyurcsánynak, hiszen ezzel is gyengíteni lehetett Medgyessy-t, akit végül a későbbiekben meg is puccsolt ugye. A Zengőn építendő 3D radarról még 1998-ban született döntés az első Orbán kormány idején. Csinálnak hülyeséget a Fideszesek is, én nem állítom, hogy nem, de olyant még sosem tettek, hogy a saját vállalásaik ellen tüntettek volna. Szóval igen, a Zengőn a „csata” a Greenpeace szervezésében történt ellenállás miatt volt, plusz ott volt néhány felcukkolt helybéli és persze az akkori SZDSZ aktivisták is, lényegében ugyanazok vezették, akiket ma „ligetvédőknek” neveznek. Ők természetvédőknek tartják magukat, de valójában csak egy nagyrészt kábszeres idiótákból álló hiszti csoport, akik szerencsére egyre kevesebben vannak.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Csata_a_Zeng%C5%91n
Ugye emlékszünk rá, hogy Sólyom Lacibácsi is ott alapozta meg a Köztársasági Elnöki karrierjét, lévén akkoriban már a többek között általa is alapított MDF csillaga erőteljesen leáldozóban volt, meg amúgy is balra tolódott, így ez volt a legjobb esemény arra, hogy egyfelől „feltűnjön a politikai színpadon”, másfelől néhány balost is maga mellé állítson ezáltal, miközben a régi jobbosok bizalmát is bírta. A Fidesz meg elkövette azt a hibát, hogy a 2005-ös parlamenti szavazáson Szili Katalin ellenében őt támogatta és így a második fordulóban egy nagyon minimális többséggel, 185-182 arányban ő nyert.
2012-ben a Fidesz senkitől sem vett el nyugdíjat. Az igaz, hogy sok embert nyugdíjba küldtek, nem csak katonákat, de szvsz. ez szükséges is volt akkoriban, lévén az előző kormány a nyugdíjasok szavazataira alapozva, őket hozta folyamatosan előnybe, hosszú távú munkalehetőséget ígérve nekik, miközben még a teljes nyugdíjukat is kapták a munkabérük mellett. Ez az akkori hatalmas munkanélküliség idején, melyet fel kellett számolni, nyilván nem volt optimális, vagyis minél előbb meg kellett szüntetni, nem csak a katonák esetében. Ezért tettek így.
A „maradványok” a hadi előírásokban azért keletkeztek, mert a „nagy nyugat” ránk parancsolt, hogy „hanyagoljuk a hadseregünket ha jót akarunk” és akkoriban Orbán még nem állt ki ellenük ennyire karakánul, mint most. Emiatt azonban nem hibáztatom, hiszen az egy teljesen más időszak volt, mint a mostani. Akkoriban a haderőfejlesztés nem az elsődleges prioritás volt - mint mondjuk manapság -, hanem legfeljebb csak úgy az 5 ezredik, így azt beáldozni akkoriban még vállalható dolog volt. Most azt gondolom ennek megfelelően is cselekszenek. Nem állítom, hogy mindent teljesen jól csinálnak – én pl. rohadtul nem német harckocsikat vettem volna -, de az biztos, hogy nagyrészt igen, ráadásul most legalább a szándék megvan.