ogrEicsab Creative Commons License 2022.07.28 0 0 182809

Akkor a 4 hónapos kávé döglött. Egyébként meg sehol nincs az leírva, hogy a zöldben kell lenni a manométer mutatójának. Ki kell tapasztalni, hogy ízlik jobban a kávé. Bár mondjuk előáztatni, ill. alacsony nyomáson készíteni csak a világos pörkölést van értelme. Ezt én úgy csináltam, hogy 0-ról kb. 10 mp alatt felviszem 2 barra, ott tartom kb. 10 mp-ig, majd vissza 0-ig és onnan viszem fel szép lassan 7 barig. Ez így összesen van, hogy több is mint 1 perc. Amelyik kávénál nem így csinálom annál pedig úgy, hogy csak simán elengedem a nyomást a rendszerből (pumpa szabályzó leteker 0-ra, pumpa bekapcsol, megvárom míg teljesen elmegy a nyomás a rendszerből, pumpa kikapcsol). A dimmert vissza tekerem olyan állásba, hogy kb. 7 barig menjen majd fel a nyomás. És akkor így 0-ról szépen, lassan épül fel a nyomás, kb. 15 mp-nél jelennek meg az első cseppek és az egész csapolás ~ 40-45 mp.
Sötétebb pörkölést nem igazán jó előáztatni, arra jobb ráengedni egyből a 9 bart, egyébként keserű lesz. Jah és előáztatásnál jóval finomabb őrleményt kíván .

Előzmény: kvzone (182807)