Törölt nick Creative Commons License 2000.02.21 0 0 42
Igen, a dolog már ismerős. Adott egy tipikus, (pénz)forráshiánnyal küszködő önkormányzat. Észlelvén a lehetőséget jön a csodavállalkozó, megcsillogtatja az üveggyöngyöt a négerek előtt és csodák csodája, néhány néger elcsábul. Lesz itt vízicsoda, úszómedence, csúszda, hullám, fóka, miegymás. Meg zaj, bűz, fertő, kosz, szemét térdig, rendetlenség, kurvák az autók körül, pihenésnek álcázott tömegnyomor, zsebtolvajok. Kellemes pihenést!

Ártéri erdő, természetvédelem, környezettudatos gondolkodás, emberek nyugalma? Ugyan kérem, ezek nem gazdasági tényezők, amúgyis csak romantikus széplelkek képzelgései. Mi pedig reálpolitikusok vagyunk ugyebár.

És valahol, valakinek haszon. De nem a városnak és nem az embereknek, akikért allítólag mindez a rémség készül.

Az elmúlt napokban egy ausztrál vállalat nemtörődömségből meggyilkolt egy folyót Magyarországon. Ugyanez a vállalat otthon haptákban állna a környezetvédelmi hatóságok előtt. Itt, Kelet-Közép Európában még cinikus megjegyzéseket is megengedhet magának, holott ostorral kellene elkergetni a világnak ebből a szögletéből.

Próbálja meg az olasz vállalkozó a hagymázas ötletét a saját hazájában megvalósítani. Ott lehet, hogy megengedik neki, bár remélem, hogy a szép Itáliát is megkímélik tőle. De ez Magyarország. Itt ne engedjük, neki sem és másnak, akár magyarnak sem, hogy pusztán térképnek tekintse e tájat.

Gödiek, szurkolok nektek.