nem vagyok se klimatológus se légkörfizikus (így ez a dolog nem itt fog eldőlni, vagy azon ki mit vadászik össze a neten) de azt azért látom, hogy ez a cáfolat 2012-ből a való, az általam hozott interjú meg 2éves, így nem valószínű, hogy nem jutott volna el Miskolczihoz időközben, sőt valószínű még akkor olvashatta, annál is inkább, mert szerintem erről a vitáról is beszél, legalábbis az egyik szerzőjét név szerint is megemlíti. én se nem ismerem Miskolczit, se nem ügyvédje nem kívánok lenni, de nem tűnik olyan embernek, aki nem tudna számolni, vagy a meg nem értett zseni szerepében tetszelegne önmagának. nagyon is normálisnak tűnik és azt mondja, ő is tévedhet és nyitott a vitára. továbbá Mika János előadásában azt mondta, az adatokat időközben megváltoztatta a noaa, mondván rosszul mértek az 50-60as években, ami azért elég fura. így nem lepődök meg hogy nem stimmel. valamint azt is mondja hogy a kb. 70 képletből amivel számol 1-2vel lehet csak baj. ha légkörfizikus vagy, Miskolczi biztos szívesen levezeti neked a számításait és elmondja hogy mit gondol arról a cáfolatról. ha meg nem vagy az, akkor belátásod szerint higgyél annak, akinek akarsz, vagy amelyiket jobban be tudod illeszteni a világképedbe, tolerálni fogom.
én egyelőre nem törnék pálcát felette, vagyis nálam ez a kérdés még nyitva marad. és furának tartom, hogy 30-40éves szakmai tapasztalata után, a különféle klímamodellek irányában megfogalmazott kritikáit mennyire figyelmen kívül hagyják.