Sz.Gyu Creative Commons License 2022.07.22 0 0 7365

Kedves Dreizwanzig!

 

Olvasd el az alábbi két hozzászólásomat, mely két lehetőséget is bemutat. Bízom benne, ha erre a pályára készülsz, akkor megvan az angol középfokú nyelvvizsgád, mert ez minden képzésnél alapkövetelmény.

 

Hozzászólásodból következik, hogy megvan a pénzed az ATP(A) integrált képzéshez, akkor pedig egy harmadik lehetőséget is röviden ismertetek, ez a Trener Flight Academy Kft által folytatott WAPA program, mely a Wizz Air kadet programja: 20 hónapos, angol nyelvű az elméleti képzés, ezért igen jó angol nyelvtudás szükséges, évente háromszor indul átlag 10-15 fővel, akik között vannak magyarok is. A felvételi eljárás szigorúbb, mint az egyetemi képzésnél (kb. 150 főből választják ki a 15 főt), mert a 60000 eurós képzési díjból a Wizz Air hitelez 46000 eurót, a 14000 euró önrészt az elején be kell fizetni. Bővebb tájékoztatást és a következő turnus kezdési időpontját Choma Katától kaphatsz (előzetesen tájékozódhatsz a honlapjukon:   https://trenerkft.com/pilot-academy/information ).

Ehhez a képzéshez hasonló a 2023 január végén induló Légijármű-vezetés felsőoktatási szakképzés, csak utóbbi magyar nyelvű és a finanszírozásra felvehető a kamatmentes Diákhitel2.

Remélem, hogy segítettem.

SZ.GY.

Előzmény: dreizwanzig (7362)