laca1313 Creative Commons License 2022.07.22 0 0 67705

Sziasztok!

Még megvan a 2006-os 1,4-es benzines Honda Jazz-em és amellett hogy sajnos minden igyekezetem ellenére (festegetés tisztítás) rozsdálni kezdett a hátsó sárvédő kerékíve/doblemeze, más probléma is előjött. :( Épp tegnap voltam egy karosszéria műhelyben, hogy nézzék meg és adjanak árajánlatot, mert szeretném még tartani az autót, amikor visszafelé jövet, az autópályán időnként olyan érzésem volt, mintha megtorpanna időnként. Először el sem tudtam dönteni, hogy esetleg csak a szembe szél lökdös, vagy tényleg van valami probléma, mert olyan kicsik voltak a megtorpanások. Talán még kisebbek mint amikor főúton szemből elmegy mellettem egy kamion. Néztem a műszereket, nem jelzett semmit és haza is értem.

Na másnap elment vele a feleségem és mire visszaért, addigra világított a motorhiba visszajelző, de ő nem tapasztalt semmilyen menetproblémát. (Ügyes asszony, félreállt és megnézte az interneten, hogy ezzel a hibajelzéssel hazajöhet-e még. :) )

Nos, egyszer már volt hogy kigyulladt ez a visszajelző, akkor azonnal bementünk a szervizbe, (igaz hogy az nem Honda szerviz volt) megnézték a hibakódot ami EGR szelep hibát jelzett. Kiütötték és azt mondták hogy ha nincs semmi más probléma, nyugodtan menjünk vele tovább.

Utána voltunk a Honda szerviben az éves karbantartásra és említettük az EGR szelep hibát, de azt mondták, ha nincs probléma, ne foglalkozzunk vele, legfeljebb ha újra visszajön a hibakód.

Első kérdésem a szakikhoz az lenne, hogy ezt a problémát okozhatja-e az EGR szelep?

A  második kérdésem, hogy mivel most épp a Honda szerviz csak szeptember 8-ra tudott időpontot adni és akkorra is csak annyira hogy megnézzék a hibakódot, hozzá merjek fogni magam a kitisztításához?

A harmadik kérdés az az lenne, hogy meddig nem teszek kárt benne ha így járunk vele?

 

Üdv,

Laca