reebeezlee Creative Commons License 2000.02.20 0 0 topiknyitó
Bekapcsoltam a tv-t, épp egy játék végét láthattam a királyi tv-n. A főcímben a műsor támogatóit is felsorolták, elsőnek mindjárt a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumát, aki a játék fődíját, 1 millió forintot ajánlott fel. További támogató többek között az Ifjúsági és Sportminisztérium is.
Rettentően felháborít, hogy a minisztériumok az én adómból gáláns felajánlásokat tesznek reklámcélokra. Hogy képzelik?
A Spportcsarnok újjáépítésére felajánlhatom az SZJA-m 1%-át. Eddig tudtommal igen bonyolult követelményrendszernek kellett megfelelnie annak a civil szervezetnek, amely részesülhetett ebben a kegyben. Többek között - emlékeim szerint - politikai semlegesség is követelmény volt. Hogy a Sportcsarnok újjáépítése politikamentes, szerintem vitatható, de mindegy, legyen. Az egész felajánlósdit azért érzem dühítőnek, mert állítólag takarékosságból nem biztosították az épületet és beltartalmát, így valahol kellene fedezetnek lennie a felújítására is. De mindegy, ez legalább önkéntes alapon megy, így legalább tudatosan nem kell erre is pénzt keresnem.

Megértem, hogy a "népet" szórakoztatni kell, elvileg ugye nem az én pénzemen, de hogy az általam kemény munkával megkeresett adóból milyen alapon kell szponzorálni olyan műsort, ami egyébként is nagy nézettségre számíthat, képtelen vagyok elfogadni.
És a "nép" akaratával ki kell békülnöm, nem tudok tenni semmit az ilyenek ellen. Ha nem fizetek adót, akkor még kevésbé várhatok bármit pl. a Rendőrségtől, a tűzoltóktól stb.