Igen, volt július elején a JSF honlapján a profiljának a frissítése, amiből szintén arra lehetett következtetni, hogy folytatja. Szerintem akkor a JSF sem tudott még semmit. Ez az elhatározása a pekingi olimpia után és a Fantasy on Ice alatt született meg, tehát már régebben. A FaOI alatt volt egyébként az ISU Kongresszus, amin döntöttek a szabályváltozásokról. Szerintem az is közrejátszhatott a végleges döntésében.
Július elején már jelezte Yuzu menedzsmentje, hogy lesz egy sajtótájékoztató, de helyszínt, időpontot kellett foglalni, és közben még a volt miniszterelnök, Abe Shinzo is meghalt, amik mind olyan tényezők ami miatt valamennyit késhetett ez a bejelentése.
Plushenko tényleg kihagyott pár szezont, de nagyon más volt akkor a férfi műkorcsolya állapota. Szinte mindenki csak triplákat ugrott, Plushenkonak könnyebb volt visszatérni. Yuzu szerintem biztosan, nem fog ilyen döntést hozni, akármennyire is hiányzik neki majd a versenyzés.
Az biztos, hogy nagyon sokat lehetett Yuzuért aggódni. Sokat volt sérült, voltak bizonytalanságok. A pontozás az utóbbi időben nagyon negatív irányt vett, és 2018 óta, a második olimpiai arany után érezhetően tolták őt ki a sportból.
De Yuzu nem fog eltűnni, szerintem nagyon-nagyon sok show-n fogjuk őt látni, felszabadultan, szabályoktól kötetlenül. Kíváncsi vagyok, milyen tervei lesznek a jövőre nézve.