"A nyilatkozatai alapján talán arra számítottam inkább, hogy még egy nemzetit+hazai világbajnokságot bevállal, amennyiben az egészsége engedi."
Én inkább azon csodálkozom, hogy pár napja, amikor a szezon elején frissült a japán szövetség honlapja, ő még rajta volt, mintha indulna a szezon versenyein. A szöveg ugyanaz volt, mint tavaly, de amikor rákérdeztek, hogy véletlenül nem frissítették az ő adatlapját, a válasz az volt, hogy de igen, mindenkit megkérdeztek, és az alapján frissítettek. Legalábbis ezt hámoztam ki a Twitteren az angol nyelvű információkból.
Ha ez így van, akkor tartok tőle, hogy a lába állapota rosszabbodott megint, és ez eldöntötte a kérdést.
Nyilván az ISU legutóbbi szabályváltoztatásai is ebbe az irányba lökték, meg sok más is. Brianékkel sem tudom, hogy milyen volt az utóbbi időben a kapcsolata, vagy hogyan értékelte az utóbbi idők 'egyedül készülök' korszakát.
Mindenesetre én egyszerre vagyok szomorú és megkönnyebbült. Sajnálom, hogy csak most, a karrierje végén ismertem meg a tehetségét, de valljuk be, nem az én beteg szívemnek való, hogy folyton aggódjak meg izguljak miatt. (Egy kis ördög ott bújkál bennem, hogy most biztos úgy érzi, ezzel vége, de mondjuk 2-3 év múlva lehet, hogy már nagyon fog hiányozni neki a versengés. A példaképe, Plushenko sem bírta ki, hogy ne próbáljon visszatérni. De inkább nem hallgatok arra az ördögre, Yuzu elég nehezen szánta el magát erre a lépésre, és ő elég makacsul ki szokott tartani a döntései mellett.)