Birizga11
2022.07.18
|
|
0 0
10772
|
A Battery pack feliratú zóna maga az akku... De a kék zsugorba a BMS is be van csomagolva (a kis kerekeknél) - van ahol külön van, (hűtött panel) de ott is van, tehát a töltő, sosem a cellákkal van galvanikus kapcsolatban. Hanem van előtte egy korlátozó áramkör. A Lipo tűzveszélyes, szabvány maximalizálja a cellánkénti töltőáramot. (kapacitástól, összetételtől függően) Lipo - life, stb.. Tehát te mindegy mit alkotsz, kőbe van vésve, hogy Ő mennyit vehet fel..
Vannak programozható BMS-ek, amik érzékelik a gyorstöltőt, és többet engednek a cellákra, de azt a gyárnak garantálnia , tesztelnie kell (gyorstöltési protokollt kell meghatározni) Ezekhez a kerekekhez 1 -2.5 A töltőt forgalmaznak max. Illetve a motorhoz a munkavezeték úgy van méretezve (nyilván), hogy a motor által "használt" maximális áram felett legyen a csúcsáramok miatt. Ergo vastagabb, mint kéne... és full terhelés fölé lőve... És a motor pedig szintén érdekes. Ezeknek a motoroknak a jelleggörbéje nem lineáris. És nem feltétlenül akkor eszi a csúcsáramot, mikor gondolnád.. Nem folyamatosan eszik maximum áramot :-) Tehát szép lassan belecsorog az egyenletes mozgáshoz szükséges áram a külső akkuból, a csúcsáramokat pedig a belsőből veszi. Ezért írtam, hogy menni lehet vele azonnal, DE! bohóckodni nem szoktam vele, haladok hazafelé... Nem nyektetem impulzus szerű gyorsításokkal. Beszélgetünk, nézelődünk, megyünk.. |
Előzmény: RJancsi (10770)
|
|