svgyula Creative Commons License 2022.07.18 0 0 52210

Üdv mindenkinek! Most én is segítségre szorulok. Volt múlt héten egy kb 10-en tartó dugulásom.

Aztán elmúlt és ment rendesen. Szombaton kivettem az injektorokat, kitakarítottam mindet. Kaptak új tömítést. Minden csatlakozót letisztítottam. A fojtószelepet kitöröltem igazából nem is volt benne szinte semmi. Ezután indítás és szépen ketyegett a motor! Vasárnap elmentem kb 10km-t és elkezdte az ingadozást a motor. Mivel az 1500-2000f/min nem alapjárat.

Na sebaj gondoltam(én) elővettem a lapost rákötöttem a gépre nincs hiba. DE! Nem találtam sehol olyan opciót amivel alapbeállítást tudtam volna csinálni! Elkezdtem túrnia netet és találtam egy cseh oldalt ahol a Motordiag Simos Manager-felicia MPI programot találtam. Ennek a videója nagyon egyszerűen visszaállítja a motorvezérlőt alapra DE! nekem elindul a program viszont bárhova dugom nem képes azon a porton kommunikálni! Természetesen azzal a kábellel csatlakoztam amivel a VSC simán kiolvassa a fordulatot, feszültséget, benzin mennyiséget. Tehát ott vagyok megint a startkőnél. Ma elvittem egy autóvillamossági ismerőshöz aki szintén képes volt kiolvasni de alapbeállítást ő sem tudott csinálni. Ha esetleg valaki tudna érdemben segíteni akár úgy is, hogy elviszem az autót nagyjából 100km-es körzetből lenne jó ha lenne segítség. 

Letöltöttem aktiváltam a VAG-COM 208 magyar verziót amiben igaz van alapbeállítási opció de azon belül nincs olyan, hogy visszaállítás. Tehát még mindig keresem a megoldást, Vagy szétszedem a p.csába az fojtószelepet és kimosom alkohollal. Nyilván még infó, hogy a takarításkor nem volt rajta a csatlakozó.