Annaem Creative Commons License 2022.07.17 0 3 16660

Ezékiel pontos és szemléletes ( látomáshoz túl részletes) leírása szerencsés, mert a különböző zsinatok a lázas kanonizációban sok iratot kiselejteztek és száműztek. Nem sejtették még akkor, hogy a kerékben kerék milyen folyamatokat indít majd el.
Az apokrifok és pszeudepigráfus iratok ma már-már elérhetők az internet segítségével, unalmas téli estén még ráfanyalodhatunk a böngészésükre. Ezékiel élményei nem csoda, hogy megdobogtatják az emberek szívét legyen az ufós, dühödt szkeptikus, Daniken, vagy egyszerű NASA-mérnök.

 

A megfelelő alapozás, a megfelelő méretezés kinek a kútfőjéből származhatott?
Én sem tudom elhinni, hogy a világ különböző pontjain spontán feltűnnek zseniális tervezők remek kommunikációs, logisztikai, stb. képességekkel és a semmi közepén irányítják a felkészült, nem éhes, nem fáradt munkásokat. Ezért is hoztam fel Apszut ami a babiloni kozmológia szerint az alvilágban van.  Énok hegyeivel együtt egyszer már idéztem:

 

" Ahol kellett, korlátokat állított fel, és őröket rendelt ki, akiknek az volt a feladatuk, hogy megakadályozzák a vizek elfolyását, hogy a folyók maradjanak meg medrükben, a tengerek partjaik között. Azután átkelt az égen és földön, minden területet megvizsgált, hogy alkalmassá tegye az istenek és emberek számára. Áthaladt Apszu szentélyén is, ahol Nudimmud lakott. Lemérte az Apszu arányait, hogy majd országa építésénél felhasználja. "

 

" Innen dél felé mentem és helyet láttam, amely éjjel-nappal égett, ott, ahol hét, drágakőből való hegy emelkedett, három keletre, három pedig délre. A keletre fekvő közül az egyik színes kőből volt, a másik igazgyöngyből, azok pedig, amelyek délre feküdtem, vörős kőből voltak. A középső ezek között az égig ért, olyan volt, mint Isten trónusa, antimonból, ormának csúcsa pedig zafírból volt. "
/Hamvas - Énok/

Tervek előtt kellett lennie valaminek ami valami emlék, utasítás, vagy az a bizonyos  hagyomány:
" Minden hagyományhoz genezis tartozik. Kozmológia, aritmológia, és gyakorlati életrend, rítus, mitológia és antropológia, amely ugyan a hagyomány lényegét nem mondja ki, mert az kizárólag a szellemi kasztban érett felsőbb létszinten megnyilatkozott tudás lehet, ez pedig legfeljebb, ami az emberi életben kezdettől fogva emlékezetes, vagyis amit „mondanak” . A nagy és komplett hagyományok, teljes létrendszerek, amelyek a világ keletkezését, az ember származását, természetét, a lét célját, értelmét mondják el, a rend elvéről beszélnek, amelyre a világ felépül, a fizikai valósággal a társadalommal és az emberi lénnyel. "

Előzmény: szenyor Lopez (16657)