tolto Creative Commons License 2000.02.19 0 0 29

Egy cikk a Nepszabadsagbol:

Vízividámpark-iszony Gödön
A szomszédok nyugalmukat féltik a nagy forgalomtól
A mi képviselőink mi ellenünk döntenek, hangzott el, többek között, azon a fórumon, amelynek témája a vízi vidámpark létesítése volt. A kétmilliárdos beruházás ellenzői elsősorban a nyugalmukat féltik a szórakoztatóközponttól, de vannak, akik a terület növény- és állatvilágát óvnák meg.

A Göd déli peremére – Alsógöd és Dunakeszi – határára tervezett vízi vidámpark egy olyan terület hasznosítását jelentené, amely miatt az önkormányzat szinte állandó kritikának volt kitéve. Tavaly ősszel Göd internetes honlapján fényképes összeállítás volt látható az úgynevezett Szakáts-kertről, az alsógödi, egykor úttörő-, majd ifjúsági táborról. Pontosabban, annak egyik részéről, arról, amely az 1996 óta működő hajléktalanszállónak is helyet ad. A képek bemutatták a jobb napokat látott Szakáts-villát, a parti csónakházat, egy faházat, amelyre rádőlt egy fa, és ott is maradt. Egy lakott faházról – vagy inkább bódéról –, szintén készült fotó, és egy „botanikai ritkaságot” is megörökített a fényképezőgép: szép szál, két méternél magasabb gazt. Volt, aki az ottani hajléktalanszállás megszüntetése mellett érvelt, volt, aki az eladási terv ellen tiltakozott. Az elmúlt év őszén Ilyés Gizella alpolgármester úgy nyilatkozott, hogy az éjjeli menedékhely addig marad a Szakáts-kertben, ameddig nem találnak más funkciót ennek a területnek.

Időközben azonban megváltozott a helyzet: az eredetileg a meleg vizű strand környékére tervezett vízi vidámpark új helyszínéül a volt ifjúsági tábort jelölték ki. Szegedi Sándor polgármester szerint ez megoldaná a teljesen elhanyagolt terület hasznosítását, emellett munkahelyeket teremtene, és bevételt hozna a városnak. Az ellenzők szerint viszont ezzel az itt lévő értékek elpusztulnának. Korábban már össze is gyűlt négyszáz aláírás, hogy a Szakáts-kertet helyezzék helyi védelem alá. A tiltakozóknak elsősorban nem a vízi vidámpark ellen van kifogásuk, hanem a helyszín ellen. Mint elhangzott, a létesítmény – amely a jelenlegi rendezési tervben üdülőterületként szereplő négy hektáron épülne – határos lenne a temetővel, és több tucat lakóházzal. Mint elhangzott, Göd nem Lignano, az ott épült szórakoztatóközpont nem lakóövezetben, hanem nyaralóhelyen működik.

Mint a körzetgyűlést összehívó Mikesy György képviselő elmondta, az önkormányzat távlati tervében szerepel a Duna-part fejlesztése, és ennek része lenne a volt ifjúsági tábor hasznosítása. Ez azonban még csak egy tervezet, amelyről a lakosság véleményét is kikérik. Az önkormányzat elvi hozzájárulása pedig nem jelenti azt, hogy ne vennék figyelembe a szakhatóságok véleményét, ne vizsgálnák a forgalomtechnikai megoldásokat és a parkolóhelyek kialakításának lehetőségét.

--------------------------------------------------En ugy hallottam,hogy a lakosokat nem kerdeztek meg.
A masik, hogy ha esszeruen valasztottak volna helyet a vidamparknak, nem erre a teruletre esik a valasztasuk