Desert Rat Creative Commons License 2022.07.16 0 0 524

Néhány nyűgöm az új felülettel:

 

- Ami accountommal régen léptem be, azonnal feldobja hogy módosítsam a jelszavamat. Minimum szeretném én eldönteni hogy jó-e nekem a régi, kérem ne erőszakoskodjon, az én leveleim vannak benne nem az övék. Ha belemegyek a dologba, akkor megadhatok másodlagos fiókot és resque telefonszámot, de amit egyáltalán nem ellenőriz, akár el is lehet rontani. Később sehol nem találom menüben a telefonszám megadását, javítani sem tudom.

 

A másodlagos emailt lehet javítani, de először törölni kell, ilyenkor nem egyszer az üzente, hogy felvette az új fiókot ... tehát az üzenetkezelés nincs a magaslatán, minha kicsit keverné. A sikertelenségről annyit üzen hogy sikeretelen, de hogy miért azt bölcsen elhallgatja. gmail-es másodlagos fiókot nem sikerült megadom, régen lehetett mert némelyik accountomnál olyan van. Úgy tűnik korlátos az is hogy egy account hány másik fióknak lehet másodlagos címe, mert kb 10 után nem fogadta el, míg egy másik fiókot elfogadott - itt is valami informatív üzenet hiányzik.

 

A legnagyobb bánatom a kétlépcsős bejelentkezés, amit azzal kezd hogy telepítsem a Google Authenticatort - na az nem megy az én telefonomon, de akarna a fszom google szoftver használni ahhoz hogy a freemailba bejelentkezzek a desktop gépemen Win7 alol. Érdekes módon az összes korábban használt rendszer (még az OTP is!) képes a butatelefonomra kódok küldeni, authenticator nélkül is. Már akkor gyanús volt amikor egy QR kód jelent meg, hogy ezt hogy olvasom be a Nokia 3310-esbe. Nem baj, akkor egylépcsős maradok és szomorú - ha megcsinálnák, akkor úgyse működne, és mégiscsak jobb ha be tudok lépni.

 

A  sok állítgatás közben bebillentettem a POP3 lehetőséget is IGEN-re (azt hiszem alapból is úgy jön), de a TheBat levelezőmön auth.errort dob ki, hiába írom be tízszer is ugyanazt a jelszót ami a weblapon működik. A megoldás, hogy a weblapon kikapcsolom a POP3-at, aztán újra bekapcsolom és akkor működik a TheBat-ban a POP3 - gondolom valami nem jól frissít a program ott a távolban magának.

 

Biztos bénázok én is, de van még mit reszelni a szoftveren is, főleg informatív üzeneteket várnék, és persze hogy taszigálás nélkül működjön. Hogy a google authenticátort telepítsem, arról ne is álmodjanak! Akkor inkább gmail, csak van már ez a nehány ősrégi freemailos cím amit olvasgatnék amíg még élek.