Galagonyab Creative Commons License 2022.07.15 -1 1 25943

Hogy világos legyen, haladjunk sorjában:

 

Foglalkozzunk először az 1-es típusú cukorbetegséggel, ugyanis ennek kialakulásához nincs köze az étkezésnek (minden jel szerint). Ez egy autoimmun betegség, amelyre hajlamot lehet örökölni, és van valami kiváltó ok, amit egyelőre nem sikerült beazonosítani. Fő gyanúsítottak a D-vitamin -hiány, és vírusfertőzések.

Az ilyen betegnek nincs inzulintermelése, csak a kívülről bevitt inzulin áll rendelkezésre, enélkül nem tud tápanyagot hasznosítani, viszont ami inzulint kívülről beadunk, ahhoz megfelelő szénhidrát mennyiséget be kell vinni. Ezt nehéz megfelelően kiszámolni, főleg hogy olyan tényezők is befolyásolják, mint az egyéb egészségi állapot, testmozgás, időjárás, stb. Így előfordul, hogy leesik a cukra, vagy felszalad. Ilyenkor nagy segítség, hogy ehet szénhidrátmentes dolgokat. Vagy eleve az étkezésében a szénhidrátot tartalmazó krumplit fel tudja ütni a szénhidrátmentes hússal.

Ugyanis a húsból, tojásból, sajtból a vércukor szempontjából végtelen sokat is ehetne a cukros.

 

Ha ez így elfogadható, és érthető, hogy miért jelentenek mentsvárat ezek az élelmiszerek, akkor léphetünk tovább a 2-es típusú cukorbetegségre, ami kevésbé nehéz betegség, viszont bonyolultabb.

 

Szóval a fentiek elfogadhatók?

Előzmény: Pékné Horváth Amanda Róza (25939)