nemkelltabu Creative Commons License 2022.07.13 0 0 180

Ismerem a topicot, legutolsó aktív ottjártamkor kissé feszültté vált a légkör egy bizonyos Hozzászóló és köztem (legalábbis úgy emlékszem, hogy az Általad említett topic volt az). Ez a feszültség aztán lehetetlenné is tette, hogy az akkor épp ott általam felvetett témáról konstruktívan beszélgessünk, így inkább leléptem, gondolván, hogy ne zongorázzunk tovább egymás idegein!

És, tudod, ilyenkor kicsit el is megy az ember kedve az adott topictól...

 

De az előbbinél lényegesebb szempont, hogy az a topic teljességgel általánosságban kínálja fel a kérdések feltevését, én viszont most kifejezetten vallási, avagy (isten)hitbéli vonatkozásban szeretnék kérdéseket megvitatni. Ámbár, talán titkot mondok el 😉, nem is igazán egy-egy "isten" igazsága, vagy igazságtalansága érdekel, hanem, hogy a mi lelkünk, azaz a Ti lelketek, kedves Fórumtársak, mit tart ezekről az istenekről igazságosság tekintetében?

Azt hiszem, még az is a saját lelkünkről egy tanúbizonyság, hogy milyen istenben hiszünk, vagy nem hiszünk?

De ezt azzal lehet -szerintem- még jobban cizellálni, ha az általunk hitt, vagy nem hitt isten igazságosságára kérdezünk rá!

 

Ugyanakkor azt is gondolom, ha csakugyan létezik valamiféle isten, az talán tényleg a lelkünkön (lelkiismeretünkön) keresztül tud a leginkább megnyilvánulni. Tehát fokuszáljunk egymás (illetve a saját) lelkére (lelkünkre)! 😇

Előzmény: füegy (178)