Szia Nyuszog!
Hát, nem tudom mit tegyek a bárányhimlős anyósszékemmel...Majd még megpróbálok utána kurkászni egy kicsit..
Nálunk lakótelepen (Békáson) a szemétledobó egy átjáróház. Ami nincs lebetonozva az eltünik, és nagyon szemetes.
Szerintem egy párat nyugodtan össze lehet ülteni, nekem is van egy mexikói jellegű tálkám, három apróság lakik benne. Nagyon jópofa! (szereztem hozzá egy régi borszeszégő lábát, és arra állítottam, nagyon hangulatos!!)
A szalmavirágnak valóban sokan bedőlnek, én előszőr a kolléganőmnél láttam ilyet, (ő is bedőlt) és teljesen elképedtem. Mire képesek az emberek a pénzért!!!!! Ez egy kissé idealista válasznak tűnik, de mindíg nagyon felháborít, amikor erre élőlények fizetnek rá.
Én szoktam locsolni őket, de nagyon ritkán. Nem az időt figyelem, (2-4 hét vagy akármennyi) hanem hogy milyen a földje. Amikor észreveszem hogy oldalt elválik a cserép falától, és teljesen száraz, jöhet a víz. Persze nem ezt figyelem állandóan, és ezért is jó nekem a kaktusz, mert ha egy kicsit elfelejtkezem róluk, akkor sincs semmi baj.