...a régiek még emlékeznek, hogy 2010-ben még a műanyag "fagyisdobozból" készítettük a szűrőt...azóta kicsit előrébb léptünk és elég sokan használják ezeket az egyszerű, szerintem az otthoni főzést segítő eszközöket. Persze azt is tudom, hogy a használatukról megoszlanak a vélemények.
Vannak akik egyiket sem használják és őszerintük mégis jó pálinkát főznek...
...igen a "Trabant is elvitt oda, ahová a Mercédes"...szól a mondás.:)
Az epruvetta és a sisakba tehető aromakosár használatához nem kell különösebb magyarázat.
Szerintem a "szöllősi-féle" kozmaolajszűrő egyszerűsített változatának eredményes használatához sem kell érettségi bizonyítvány....a nagyobbik első keszonba (amibe a hideg víz van) csorog az alszesz...a kihígulás és a "hidegsokk" hatására, a víz tetején kiválik és filmszerűen elterül a kozmaolaj, amit időnként egy papírzsepi csíkkal (lazán ráejtve) simán leitatunk, mint ahogyan régen a nagyi, a kocsonyás tányérról, a papírszalvétával, a túl sok zsírt is leitatta...:):)...egy két papírzsepi csak akad otthon és gondolom, amit a nagyi meg tudott csinálni, az nekünk sem "szívás"...:):)...