Creativus Creative Commons License 2022.07.11 0 1 64662

Én pl. nem szűrtem le a hozzászólásodból azt, hogy bajod lenne az üveggel, inkább a finom iróniát élveztem benne.

 

Az pedig, hogy az "üvegtöltetre telik" kifejezés arra céloz, hogy valóban drágább, mint a sima homok, inkább egy elismerésnek hangozhat, hogy az illetőnek ennyi pénze van.

 

Ugyanakkor megjegyezném:

 

de ez már OFF:

A jelen időnkben robbant ki az a világbotrány, hogy az évtizedek óta tartó célozgatások arról, hogy a földünket apró figyelmetlenségek sokaságával tönkretesszük - élő valósággá váltak. Bár megjegyezendő, hogy az igényeinket ezekre ténylegesen gátlástalan és cinikus körök elégítették ki, búsás haszonnal.

Emiatt én is kezdek odafigyelni arra, hogy mi az, ami a civilizációnkban - bár könnyebbséget, és nagyobb hatékonyságot hoz el - hosszú távon szinte végletesen súlyos károkat tud okozni.

Ekképpen még én is, ha meg is tudnám fizetni pl. a szűrőüveget, ám a járulékos elemek miatt (amelyek a gyártásával kapcsolatban károkat okoznak, pl.plusz energiaigény), elgondolkodnék, hogy érdemes-e a "jobbnak kikiáltottat" választanom, amely rövid távon tényleg jobb lehet, de  hosszú távon az okozott kár jelentősebb lehet, mint az elért haszon, amiért ráadásul még többet is fizetek, azaz a károk miattam keletkeztek.

Az emberiségnek egy komoly szemléletváltásra kell átállnia, vagy pedig marad a külsőleg erőltetett mód, mint pl. napjainkban az energiaárak egekbe szöktetése, rafinált ürügyek felhasználásával.

ON

 

Előzmény: Egér Fogó (64661)