Géza_Géza Creative Commons License 2022.07.10 0 0 1809

Sziasztok,

 

tanácsot kérnék kültéri érzékelő ügyben. DSC NEO központot használok, és egy közönséges, 10x10-es kocka családi háznál szeretném a rendszert bővíteni. Jelenleg csak beltéri infra érzékelők vannak, ugyanakkor szeretném, ha már az ajtó/ablakok molesztálása esetén is riasszon a rendszer. Próbáltam utánaolvasni, hogy jelenleg erre milyen érzékelők ajánlottak, de ahogy látom, megoszlanak a vélemények. Az infra/radar esetében hiába kisállatvédettek, ha rászáll egy bogár, akkor nyilván el fog indulni. Az infrakapukat állítólag a mostani napsugárzás eléggé tudja zavarni. A kamerás mozgásfigyelésnél pedig megint csak az a gond, ha rámászik egy bogár, vagy viharban villámlik, akkor el fogja indítani a riasztást.

 

Talán finomhangolható lenne a dolog azzal, ha az adott zóna nem riasztana be az első eseményre, csak adott időn belül mondjuk második-harmadik esemény triggerelné, azt tudom, hogy a Paradoxnál van ilyen fajta zóna beállítás, de emlékeim szerint a DSC-nél nem találtam ilyet, amikor kerestem - ettől függetlenül lehet, hogy létezik.

 

Szóval: szerintetek milyen megoldással lehetne az ablakokat és bejárati ajtót kültéren védeni a lehető legkevesebb fals riasztással? A cél az, hogy már akkor riasszon, amikor még csak dolgozik az adott nyílászáró kinyitásán a delikvens. 

 

Köszönöm a tippeket!